Влада

Колишнього заступника голови Житомирської ОДА звільнили з посади держсекретаря Мінекології через несумлінне ставлення до роботи

21 September 2018, 12:22

Кабінет міністрів України на засіданні в середу, 19 вересня, звільнив державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів, колишнього заступника голови Житомирської ОДА Геннадія Дмитренка.

Розпорядження про звільнення Геннадія Дмитренка опубліковане на Урядовому порталі.

«Звільнити Дмитренка Геннадія Васильовича з посади державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів України відповідно до пункту 4 частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу» за вчинення дисциплінарного проступку, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 65 зазначеного Закону (порушення Присяги державного службовця)», - йдеться у документі

Підставою для звільнення держсекретаря стала рекомендація Комісії вищого корпусу держслужби, яка наприкінці березня 2018 рекомендувала Кабміну звільнити Геннадія Дмитренка за вчинення дисциплінарного проступку. Комісія дорікала Дмитренку за систематичне перешкоджання в оголошенні конкурсів на посади державної служби, призначенні на посади переможців конкурсів, скасуванні і перенесенні конкурсів. Також зазначалося, що він не забезпечив своєчасну виплату премії і неналежно організував підготовку службових записок керівників структурних підрозділів.

Нагадаємо, у квітні 2018 року комісія з питань вищого корпусу державної служби рекомендувала Кабінету Міністрів звільнити Геннадія Дмитренка з посади державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів.

28 лютого 2018 року розпорядженням Кабміну Дмитренко був відсторонений від виконання повноважень за посадою державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів України «на час здійснення дисциплінарного провадження».

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2014 року тодішній голова Житомирської ОДА Сидір Кізін призначив Дмитренка своїм першим заступником, 15 грудня 2016 року голова Житомирської ОДА Ігор Гундич звільнив Геннадія Дмитренка з посади першого заступника «за переведенням для подальшої роботи в центральному апараті Державної фіскальної служби України». 18 січня 2017 року Кабмін призначив Дмитренка державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів.

Про нерухомість Геннадія Дмитренка та його родинний герб читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дмитренко звільнення держсекретар  
Матеріали по темі