Місто

У Житомирі може з’явитися ще одна меморіальна дошка Олегу Ольжичу – на брамі церкви УПЦ МП

21 September 2018, 12:46

Міська влада збирається надати згоду Житомирській облдержадміністрації на встановлення пам'ятної дошки Олегу Ольжичу.

Відповідний проект рішення виконкому 21 вересня опублікований на сайті міської ради.

«Розглянувши звернення Житомирської обласної державної адміністрації про надання згоди на встановлення пам'ятної дошки Олегу Ольжичу – видатному державному діячу, Голові Проводу Організації Українських Націоналістів, вченому і поету на вхідній брамі Свято-Успенської церкви у місті Житомирі, та з врахуванням погодження Житомирської Єпархії Української Православної церкви на встановлення цієї дошки, відповідно до ст. 10, ст. 21 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив надати згоду Житомирській обласній державній адміністрації на встановлення пам'ятної дошки Олегу Ольжичу на вхідній брамі Свято-Успенської церкви по вулиці Подільській, 9 у місті Житомирі. Затвердити ескіз пам’ятної дошки згідно з додатком», - зазначається у проекті рішення.

Після встановлення пам'ятну дошку планують передати на баланс та утримання Житомирській єпархії УПЦ МП.

Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації 18 вересня підписав договір з підприємство «Культурно-виставочний центр «Будинок художника» Житомирської обласної організації Національної Спілки художників України» на «придбання та встановлення меморіальної дошки О.Ольжичу на будівлі Свято-Успенської церкви в м.Житомирі». За це департамент ОДА заплатить 283 тис. 553 грн.

Дошку мають передати замовнику впродовж 60 днів з дня підписання договору. Пам’ятна дошка виготовлена з бронзи, її розміри: 67 см – ширина, 96 см – висота, 7 см – товщина.

Нагадаємо, у Житомирі на будинку по вул.Олега Ольжича є меморіальна дошка Олегу Ольжичу, яку відновили і урочисто відкрили 24 серпня 2013 року.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2017 року у Житомирі в оновленому сквері урочисто відкрили пам’ятник Олегу Ольжичу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком Ольжич церква  
Матеріали по темі