Суспільство

Житель Житомира сплатив понад 30 тис. грн боргу по аліментах та штраф у розмірі 15 тисяч

27 September 2018, 09:25

Житель Житомира із 4-річним «стажем» несплати аліментів неповнолітній доньці погасив борг у повному обсязі.

Про це 26 вересня поінформувало головне територіальне управління юстиції в Житомирській області.

«Несумлінні батьки уже зрозуміли, що ухилятися від виконання свого обов’язку – утримання власних дітей до досягнення ними повноліття, а за потреби – і до 23 років на період їхнього навчання, у них не вийде. Нові інструменти впливу на боржників-аліментників виявилися дієвими і доволі стимулюючими, що і відчув на собі житель Житомира із 4-річним «стажем» несплати аліментів неповнолітній доньці. Щомісяця боржник повинен був сплачувати своїй дитині кошти у твердій грошовій сумі – 700 гривень, однак не робив цього, тож за ці роки «набігло» небагато-немало, а понад 30 тисяч гривень боргу», - йдеться у повідомленні.

Згадати про батьківський обов’язок горе-батька змусили працівники Богунського районного відділу державної виконавчої служби м. Житомир головного територіального управління юстиції у Житомирській області, застосувавши до нього низку примусових заходів, передбачених законом #ЧужихДітейНеБуває.

«Чоловіка обмежили у праві керування транспортними засобами, виїзду за межі України, полювання та користування зброєю. До того ж наклали арешт на все його майно. А на додаток нарахували ще й штраф у розмірі 15 тисяч гривень – 50 відсотків від суми несплачених аліментів. Державні виконавці не залишили боржнику іншого виходу, крім погашення аліментної заборгованості у повному обсязі, сплати штрафу та виконавчого збору», - поінформували в юстиції.

Зазначимо, що другим пакетом законів, який посилює відповідальність батьків щодо утримання своїх дітей, запроваджено додаткову систему фінансових санкцій: за 1 рік несплати аліментів – штраф 20% від суми боргу, за 2 роки – 30%, за 3 роки – 50%. Суми штрафів стягуються з боржника у порядку, передбаченому законодавством, і перераховуються стягувачу.

Нагадаємо, у Житомирській області злісні неплатники аліментів працюють на суспільно корисних роботах, а усе зароблене перераховується їхнім дітям. За 7 місяців аліментники таким чином заробили більше 46 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в середині вересня начальник управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Житомирській області Петро Данилишин зазначав, що з початку 2018 року державні виконавці винесли 411 подань про оголошення у розшук боржників-аліментників.

З початку 2018 року державні виконавці в Житомирській області стягнули на користь дітей 159 млн 393 тис. 216 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція аліменти  
Матеріали по темі