Влада

Голова Житомирської ОДА підписав меморандум з київською фірмою, яка на 89 га будуватиме сонячну електростанцію

28 September 2018, 17:36

Ще одну потужну сонячну електростанцію промислового масштабу планують побудувати на Житомирщині.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Меморандум про співпрацю з ТОВ «ЕНЕЙ ІНТЕРНЕШЕНАЛ» голова ОДА Ігор Гундич підписав 28 вересня.

«Житомирщина впевнено стає хабом сонячної енергетики. І це не може не радувати. Крім більше 100 приватних сонячних електростанцій, маємо вже кілька потужних проектів будівництва промислового масштабу. Максимально сприятимемо тим, хто вкладає кошти у "сонячні" проекти», – зазначив Ігор Гундич.

ТОВ «ЕНЕЙ ІНТЕРНЕШЕНАЛ» планує побудувати сонячну електростанцію потужністю 50-55 МВт у Брусилівському районі, яка буде займати площу 89 гектарів. Сума іноземних інвестицій у проект складає близько 50 млн євро.

«Проект планують реалізувати вже за рік, адже це основна діяльність компанії. Цьогоріч ТОВ «ЕНЕЙ ІНТЕРНЕШЕНАЛ» вводить в експлуатацію сонячні електростанції у Хмельницькій, Херсонській, Кіровоградській, Івано-Франківській та Закарпатській областях», - йдеться у повідомленні.

ТОВ «ЕНЕЙ ІНТЕРНЕШЕНАЛ» було зареєстровано в Києві в січні 2018 року, основний вид діяльності – будівництво споруд електропостачання та телекомунікацій, уставний капітал – 500 тис. грн, директор – киянин Євтушенко Олександр Володимирович.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2018 року мер Житомира підписав угоду зі словенською компанією щодо старту будівництва сонячної електростанції. Комунальне підприємство мыськоъ ради «Центр інвестицій» планує в 2019 році отримати 35,6 млн грн від продажу сонячної енергії,

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА сонячна електростанція Гундич меморандум Брусилівський район  
Матеріали по темі