Події

Прокуратура повідомила про підозру у викраденні людини та вимаганні 1 млн грн депутату з Житомирської області

3 October 2018, 18:06

Прокурор міста Києва повідомив про підозру депутату однієї із селищних рад Житомирської області, який у змові з подільниками викрав підприємця, відібрав у нього автомобіль та змусив написати боргову розписку на 1 млн грн.

Про це 3 жовтня інформує прес-служба прокуратури міста Києва.

«Зухвалий злочин стався у вересні минулого року на території Дарницького району столиці. Депутат та троє його спільників підстерегли підприємця на парковці, де той зазвичай залишав свій автомобіль Cadillac. Спочатку зловмисники заблокували машину жертви, після чого почали наносити чоловіку хаотичні удари по різним частинам тіла. Коли потерпілий перестав чинити опір, нападники заштовхнули його на заднє сидіння Cadillac та вивезли у ліс неподалік села Погреби Броварського району Київської області. Надалі, застосовуючи фізичне насильство, зловмисники змусили підприємця написати боргову розписку на ім’я депутата на суму 1 млн грн, а також ще одну про передачу автомобіля Cadillac», - йдеться у повідомленні.

Отримавши від потерпілого боргові розписки зловмисники звільнили його.

«За результатами досудового слідства зібрано достатньо доказів для оголошення депутату підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч. 3 ст. 289 КК України. За клопотанням столичної прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі матеріали кримінального провадження відкриті стороні захисту для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті. Матеріали щодо спільників депутата виділені в окреме кримінальне провадження, досудове слідство у якому триває», - поінформували у прокуратурі.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Київ гроші депутат підозра  
Матеріали по темі