Влада

Селищна рада в Житомирській області прийняла ремонт дороги без гарантії, справа дійшла до суду

4 October 2018, 13:39

У Житомирській області після втручання прокуратури встановлено трирічну гарантію на ремонт дороги вартістю майже 540 тис. грн.

Про це 4 жовтня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області

«Прокуратура Житомирщини через суд зобов’язала встановити трирічну гарантію на виконаний ремонт дороги у смт Мар’янівка Баранівського району. Йдеться про те, що у вересні 2017 року Довбиська селищна рада уклала із підприємством, яке спеціалізується на будівництві та ремонті автомобільних доріг, договір на капітальний ремонт дороги по вул. Шкільній, у смт Мар’янівка Баранівського району загальною вартістю 538 тис грн. Однак, у порушення вимог чинного законодавства, сторони не передбачили у договорі істотну умову договору – гарантійні строки якості виконаних (закінчених) робіт», - інформує прокуратура.

Після цього Новоград-Волинська місцева прокуратура направила до суду позовну заяву про внесення відповідних змін до зазначеного договору шляхом встановлення гарантійного трирічного терміну виконаних робіт. Лише після прийняття справи до провадження замовник та підрядник погодилися із вимогами прокуратури та у добровільному порядку внесли зміни до договору, визначивши гарантії надійності, якості наданих послуг протягом трьох років з моменту підписання відповідного акту приймання виконаних підрядних робіт, - зазначає прес-служба.

На майданчику для електронних закупівель smarttender.biz є інформація, що вулицю Шкільну в Мар’янівці ремонтувала філія "Баранівський райавтодор" ДП "Житомирський облавтодор". Термін дії договору - до 31 грудня 2017 року.

Нагадаємо, влітку 2018 прокуратура через суд домоглася трирічної гарантії на ремонт дороги у селищі Романів, а суд визнав недійсним тендер на ремонт школи в Житомирському районі через завищену вартість та меншу гарантію.

Як повідомляв Житомир.info, з 2018 року дороги Житомирської області «забрали» у Держагентства і передали місцевій владі. В лютому голова ОДА Ігор Гундич заявляв, що у 2018 на капітальний і поточний ремонт доріг Житомирської області сумарно спрямують близько 1,5 мільярда гривень. У квітні 2018 користувачі соцмереж скаржились на розбиті траси, а Житомирська ОДА виклала фото, як шляховики проводять ямкові ремонти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд прокуратура дорога  
Матеріали по темі