Суспільство

Житомирська – п’ята область, де запрацював додаток «My Pol» для швидкого виклику поліції

11 October 2018, 13:27

У Житомирській області від 11 жовтня запрацював додаток «My Pol», який дозволяє за лічені секунди викликати поліцію.

Про це під час прес-конференції журналістам розповів начальник головного управління Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Сьогодні я радий доповісти громадськості Житомирської області про те, що наш регіон один із перших, де запускається програма «My Pol». Це платформа – комунікація громадськості та поліції. Тобто, це мобільний додаток, який встановлюється на смартфонах, людина реєструється, і у разі небезпеки вона нажимає одну кнопку SOS, і місце перебування людини, яка потребує допомоги, поступає до поліції», - сказав Вячеслав Печененко.

Більш детально про проект розповів його автор та керівник Дмитро Подворчанський.

«Житомирщина – п’ятий регіон, де відкривається наша програма. Щодо додатку – це можливість швидко викликати поліцію, відправляти інформацію. Також, за допомогою цього додатку, ви можете оцінювати діяльність поліції. Є можливість сповістити про правопорушення, яке вже сталося, або ви стали свідком. Бувають ситуації, коли потрібно знайти дитину, або швидко сповістити про екстрену ситуацію в місті чи області – у додатку є інструмент, який дозволяє за декілька секунд відправити екстрене, або оперативне сповіщення на всі смартфони, на яких є додаток в області. Як показала практика, в містах, де тестувався цей додаток, воно дуже гарно себе показало. Ми в місті Дніпро таким чином швидко знайшли дівчинку. Такі додатки в світі не дуже розповсюджені. Україна входить в п’ятірку країн, де Нацполіція використовує такі технології. Від сьогодні жителі Житомирської області можуть скачувати цей додаток, він абсолютно безкоштовний, як для громадян, так і для поліції, адже це соціальний проект. Ми гарантуємо збереження всіх особистих даних. Варто зауважити, якщо не працює інтернет, додаток намагається відправити шифроване смс-повідомлення. Якщо ви виїхали в регіон, де не працює додаток, вам програма про це скаже, і сама почне набирати «102». Якщо ви знаходитися в іншому регіоні, то ваш виклик прийде до поліції того регіону, в якому ви знаходитися», - наголосив автор проекту.

Дмитро Подворчанський також розповів про напад на таксиста у одному з міст України. Таксист натиснув кнопку SOS у додатку і за лічені хвилини прибули поліцейські. Таким чином, чоловіку зберегли життя. Щоправда, аби не було випадкових натискань кнопки, її треба буде затиснути. Зазвичай, виклик надходить у поліцію за лічені секунди, після чого приходить сповіщення про отримання повідомлення.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2018 року в Житомирі розпочав роботу спільний проект Національної поліції та оператора мобільного зв’язку «Київстар» - «Пошук дітей».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко ГУНП додаток поліція  
Матеріали по темі