Влада

Віце-прем’єр з євроінтеграції та голова Нацагентства України з питань держслужби відвідали ЖДТУ

31 October 2018, 10:09

У рамках робочого візиту до Житомира віце-прем’єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та голова Нацагентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко відвідали технологічний університет. На паралельних лекціях студенти та викладачі вишу обговорювали із високопосадовцями процеси євроінтеграції та реформування держслужби.

«Про можливості впливу на зміни в країні, про небайдужість і відповідальність, яку кожен з нас несе для того, щоб побудувати ту європейську мрію, яку ми для себе обрали в 2014 році і продовжуємо реалізовувати. Конкретику і деталізацію змін, з якими пов’язаний процес Євроінтеграції. Студентам цікаво знати, що заважає ефективній побудові інституцій - це, напевно, одна з найболючіших сфер, що інституції не є такі досконалі і спроможні реалізовувати державну політику в різних галузях, і ми зараз її відбудовуємо, а подекуди будуємо просто наново», - каже віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.


«Ефективний державний службовець - це навчений державний службовець, з розвиненими компетентностями. До того ж, не тільки зі знаннями законів, а і такими компетентностями, як лідерство, комунікативні навички, вміння приймати рішення, аналізувати проблему, пропонувати альтернативи, шукати і оцінювати ризики від впровадження тих рішень. Тобто, все це, чого не навчають, як правило, ні у школі, ні в університетах, і дуже важливо, запровадивши цю спеціальність, підходити максимально зважено до кожного студента. Студенти ж мають бути допитливими і отримувати ті знання, які допоможуть бути ефективними державними службовцями», - розповідає голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.

Бути спеціалізованим, а головне - ефективним державним службовцем, з цього року навчають і у Житомирському державному технологічному університеті.

«В університеті сьогодні навчається 400 державних службовців за магістерською програмою підготовки «Публічного управління та адміністрування», - говорить ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов.

Разом із тим, Віктор Євдокимов додає: в університеті дотримуються гендерної політики та створюють рівні можливості як для викладацького складу, так і для студентів.

«З чотирьох проректорів в університеті - два чоловіки та дві жінки, з шести факультетів, які очолюють декани - три чоловіки і три жінки. Якщо взяти науково-педагогічний склад університету, то це 50 на 50. Тобто, гендерну політику ми також впроваджуємо, дотримуємось, і для нас це дуже важливо. Маємо на сьогодні механізм щодо відкриття в університеті гендерної студії. Університет сьогодні єдиний в області, який підписав технологічний пакт зі STEM - коаліцією за підтримки посольства Королівства Нідерландів в Україні щодо долучення жінок, дівчат у STEM-освіту: робототехніка, програмування, мехатроніка, і намагаємось створити рівні можливості», - додає ректор Житомирського державного технологічного університету.

Наостанок високопосадовці побачили, як університет не на словах і теорії, а на практиці навчає студентів професійним навичкам, здобувши які, останні будуть затребуваними на ринку праці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Цинцадзе ЖДУ університет  
Матеріали по темі