Місто

Керівник Житомирського ЦПМСД розповів, яку зарплату отримуватимуть лікарі та медсестри

1 November 2018, 14:50

1 листопада в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун зустрілася з головними лікарями центрів первинної медико-санітарної допомоги Житомирської області.

Під час заходу керівник КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради Іван Дідик розповів про розмір заробітної плати лікарів Центру після медреформи.

«Наш заклад надає первинну допомогу жителям міста Житомира. У складі центру 21 амбулаторія, 195 лікарів, які надають первинну медичну допомогу. Це сімейні лікарі та лікарі-педіатри. Станом на сьогоднішній ранок у нас 64% укладених угод між лікарями та пацієнтами. Наш заклад уклав угоду з НСЗСУ, і ми одразу відчули переваги, адже, у порівнянні з субвенцією, отримали коштів у два рази більше: було 5,6 млн грн субвенції на місяць, а ми отримали 10,7 млн грн. З 1 жовтня у нас вступив у дію новий колективний договір. Ми виплатили першу частину заробітної плати, це 50% від окладу. Буде зараз виплата і другої частини заробітної плати, в якій, окрім окладу, є відсоток преміювання за укладені угоди. Ми розрахували, що сімейний лікар, який уклав 1800 декларацій буде отримувати 17 тис. грн. після оподаткування, а сімейна медична сестра, яка працює з цим лікарем, отримає 9 тис. грн. після оподаткування. Лікар-педіатр, який уклав 900 угод буде отримувати 17 тис. грн, і медична сестра, яка з ним працює, отримуватиме у межах 10 тис. грн», – поінформував Іван Дідик.

Про нові зарплати розповіли й інші керівники ЦПМСД Житомирщини.

«У нас 62% жителів підписали декларації. Однак ще жоден лікар не набрав 1800 пацієнтів. Найбільше – 1670 пацієнтів. І на сьогодні це 13 тис. грн зарплати. У медсестер «брудними» десь 9 тис. грн», – повідомила головний лікар Новоборівського ЦПМСД Тетяна Стринадко.

«Вчора вже лікарі отримали першу зарплату із новим колективним договором. Наразі максимальна зарплата у наших лікарів 16 тис. грн. Це у лікаря, який має 1800 договорів», – зазначила головний лікар Баранівського ЦПМСД Тетяна Пісчанська.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року в медичних закладах Житомирської області, які перейшли на нову модель фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», лікарі отримали перші підвищені зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медреформа ЦПМСД лікар Супрун  
Матеріали по темі