Місто

Житомирська фірма, яка цілий рік ремонтувала перехрестя на Клосовського, отримала за роботи майже 250 тис. грн

2 November 2018, 10:39

На перехресті вулиць Клосовського і Маликова в Житомирі, неподалік дитсадка №71 та шкіл №№ 5 і 27, нарешті обладнали пішохідний перехід, який почали робити рік тому.

Станом на 2 листопада перехід трохи піднятий над проїжджою частиною, на ньому нанесена розмітка та облаштований водовідвід. Діти йдуть по ньому до шкіл, дорослі ведуть дітей до садочка.

22 жовтня на сайті ProZorro опублікували звіт про додаткову угоду на 16 тис. грн, яку виконавчий комітет Житомирської міської ради уклав з місцевою фірмою «Уют Строй», яка проводить роботи на об’єкті.

«Виконавчий комітет Житомирської міської ради в особі міського голови Сухомлина Сергія Івановича та ТОВ «Уют Строй» в особі директора Дрогоруба Ігоря Петровича уклали цю додаткову угоду про наступне: у зв’язку з необхідністю продовження робіт та повного їх завершення по об’єкту «Капітальний ремонт перехрестя вулиць Малікова-Клосовського з улаштуванням пішохідних переходів у м. Житомирі» сторони домовились збільшити вартість робіт у межах проектно-кошторисної документації по договору від 6 червня 2018 року на суму 16 622 грн. Таким чином, загальна сума договору від 6 червня 2018 року склала 152 тис. 763 гривні», - йдеться в додатковій угоді від 22 жовтня 2018.

На сайті Zакупівлі знаходимо вказану закупівлю від червня 2018 року: предмет тендеру - «Роботи з «Капітального ремонту перехрестя вулиць Малікова - Клосовського з влаштування пішохідних переходів в м. Житомирі», вартість - 136 тис. грн.

У 2017 році влада уклала аналогічний договір зі згаданим товариством на 220 тис. грн. Тоді фірма підняла пішохідний перехід надто високо, і по обидва боки від нього почала збиратися дощова вода. Пішоходи обурювалися, а виконавець пояснив, що роботи ще не закінчені і не варто поспішати з висновками.

Чому облаштування одного пішохідного переходу коштує порядка 370 тисяч гривень, а з фірмою укладають вже третій договір, Житомир.info запитав в управлінні транспорту і зв’язку Житомирської міськради.

Там пояснили – мова йде про два пішохідні переходи по обидва боки Т-подібного переходу, а складати всі суми неправильно, тому що у 2017 році фірма отримала не 220 тисяч гривень, про як йшлося у договорі, а лише частину коштів.

«У 2017 році виділяли 220 тис. грн, але об’єкт не до кінця був добудований, і гроші були зняті. Підрядник отримав близько 66 тис. грн авансу. Цього року було виділено ще 136 тис. грн на завершення робіт по об’єкту. Згідно зведеного кошторисного розрахунку, загальна вартість об’єкту разом з вартістю проектної документації складає близько 250 тис. грн», - пояснили в управлінні транспорту.

Зі слів фахівця управління, зараз об’єкт повністю завершений, а до середини листопада 2018 він має бути зданий в експлуатацію.

Отримати телефонний коментар директора ТОВ «Уют Строй» ні 1, ні 2 листопада не вдалося. Керівник зайнятий і передзвонить, - пояснили кореспонденту з мобільного номера.

Нагадаємо, через ремонт перехрестя дорогу на Маликова-Клосовського перекривали 17, 22 та 25 листопада 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 до редакції Житомир.info звертався читач, обурений капремонтом переходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перехід перехрестя ремонт вул. Маликова Уют Строй  
Матеріали по темі