Влада

Житомирська область - у п’ятірці кращих зі стягнення аліментів, - заступник міністра

2 November 2018, 12:59

Житомирська область увійшла до п’ятірки кращих регіонів щодо виконання судових рішень зі стягнення аліментів.

Про це під час візиту до Житомира сказала заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко, - повідомив 2 листопада сайт головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Житомирська область істотно поліпшила свої показники і увійшла в п’ятірку кращих регіонів щодо виконання судових рішень зі стягнення аліментів», - сказала заступник Міністра під час засідання регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання рішень про стягнення аліментів, перебуваючи з візитом у Житомирі. Участь у роботі штабу взяли керівники управління, відділів державної виконавчої служби в регіоні, представники Нацполіції та Пенсійного фонду, Житомирського прикордонного загону та департаменту праці та соціального захисту населення ОДА», - повідомляє прес-служба.

Завдяки двом пакетам законів #ЧужихДітейНеБуває, з початку 2018 року державні виконавці Житомирської області стягнули понад 244 млн грн аліментів, - інформує сайт.

Лише протягом жовтня сума стягнень збільшилася на 21,5%. Державні виконавці склали 1647 протоколів про вчинення злісними неплатниками аліментів, до суду внесено 641 подання про оголошення розшуку боржників.

«Ми працюємо не для статистики, а для реального відновлення порушених прав», - сказала Світлана Глущенко і дала доручення Управлінню державної виконавчої служби збільшити кількість постанов про накладення штрафів на суму заборгованості з аліментів.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно держвиконавці описали та арештували двокімнатну квартиру житомирянина, який заборгував дитині майже 150 тис. грн, інший житель Житомира погасив 4-річний борг з аліментів та сплатив 15 тис. грн штрафів, а житель Новограда-Волинського сплатив понад 250 тис. грн боргу по аліментах, дізнавшись про 50-відсотковий штраф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти суд Глущенко  
Матеріали по темі