Місто

Мер Житомира дав один день тепловикам і керуючим компаніям для звіту про тепло в кожному проблемному будинку

7 November 2018, 15:08

На черговому виконкомі 7 листопада начальник управління комунального господарства говорили про стан та якість теплопостачання у Житомирі. Зокрема, начальник профільного управління Олександр Марцун став доповідати, що наразі більш як 90% житлових будинків підключені до опалення, немає проблем і з навчальними закладами, окрім ДНЗ №73.

«Опалювальний сезон у Житомирі розпочався 22 жовтня - це на п’ять днів пізніше, аніж ми приймали рішення. Мережі та котельні були завчасно підготовлені до опалювального періоду. За 22-23 жовтня були підключені більше 90% житлових будинків, підключені всі дитячі садки, за виключенням одного - дитячого садка №73. Школи розпочали опалювальний сезон на тиждень пізніше у зв’язку з оголошеними канікулами», - розповідає начальник управління комунального господарства Житомирської міськради Олександр Марцун.


Члени виконкому нарікають: окрім того, що у зв’язку з ремонтними роботами в мікрорайоні Маликова в декількох будинках взагалі не ввімкнене опалення, так ще й у багатьох будинках по різним районам система теплопостачання просто не налагоджена.

«Коли закінчите Польський бульвар, Маликова? Там немає тепла, у суботу ніхто не працював, у людей постійна пліснява. Маликова, 28 і Польський бульвар, 16», - каже член виконавчого комітету Житомирської міської ради Ольга Пашко.

«У цю суботу ми плануємо його запустити, цей Польський бульвар. Цієї суботи працівники мають завершити роботу. Садочок був до 1 числа (ред., 1 листопада) запущений, будинок 14 був запущений (ред., Польський бульвар, 14), будинок 16 (ред., Польський бульвар, 16) плануємо до 10 запустити (ред., 10 листопада). Будинок 28 (ред., Маликова, 28) був запущений 28 жовтня, але там є пориви у внутрішньобудинковій системі опалення. Там запустили, зараз розвоздушують систему опалення. Теплоносій поданий», - відповідає технічний директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Петро Сергійчук.

«Немає зворотної подачі та циркуляції. Кожного понеділка одне і те саме, будинки не тягнуть. Циркуляція порушена, а ви кажете, теплоносій поданий», - нарікає член виконавчого комітету Житомирської міської ради Світлана Півоварова.

«ІТП - при спробі травити повітря спрацьовує автоматика і на горищах не можна нормально протравити повітря. Люди вже не кричать, вони просто плачуть: Проспект Миру, 1, Клосовського, 10, Бульвар Польський, 12. Чорні стіни, панельні будинки, грибок», - додає представник КК «ДомКом Житомир» Ласло Папп.

Технічний директор «Житомиртеплокомуненерго» виправдовується: перебої з теплопостачанням невдовзі усунуть, як тільки завершать пусконалагоджувальні роботи системи опалення. Вислухавши пояснення тепловиків, представник «ДомКому» зауважив, щоб диспетчери «Житомиртеплокомуненерго» так само доступно пояснювали людям, чому у їхніх квартирах холодні батареї, а не годували відмовками.

«Вам люди телефонують на диспетчерську, то пояснюйте людям, що потрібно потерпіти трішки, що ви все налагодите і буде все працювати. А ваші диспетчери кричать одну фразу: у нас все добре, у нас все по монограмі, ідіть у «ДомКом», - говорить представник КК «ДомКом Житомир» Ласло Папп.

Зрештою, заслухавши усі «за» і «проти», мер Житомира доручає начальнику профільного управління негайно підготувати відповідні документи з детальною інформацію щодо теплопостачання по кожному будинку, отримавши які, буде тримати ситуацію під контролем задля найшвидшого вирішення питання.

«Формально тепло подали, а люди опинилися заручниками ситуації. Тому на завтра на ранок відпрацюйте по всім спірним будинкам, мені потрібна інформація по всім керуючим: «Полісся», «ДомКом», всім. Мені потрібний графік, коли у людей будуть якісні теплоносії у квартирах. Спільний підпис: «Житомиртеплокомуненерго» і керуючих, тоді я розумітиму, що вони між собою обговорили, тоді буде відповідальність», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон опалення тепло виконком  
Матеріали по темі