Події

На подвір’я жителя райцентру в Житомирській області «товариш» через борг підкинув гранату

8 November 2018, 10:35

7 листопада уночі до лікарні було доставлено 33-річного жителя Черняхова Житомирської області з осколковими пораненнями ніг. Як з’ясували поліцейські, травми чоловік отримав у результаті вибуху гранати, кинутої на його подвір’я. Упродовж дня розшуківці встановили та затримали підозрюваного у вчиненні замаху на вбивство.

Про це 8 листопада поінформували у прес-службі ГУНП у Житомирській області.

«Близько 1:00 потерпілий на подвір’ї власного домогосподарства завершував ремонтні роботи в своєму автомобілі ВАЗ-2106. В якийсь з моментів, коли чоловік збирався вийти з салону і поставив ноги на землю, стався вибух. У результаті він отримав травми ніг, а автомобіль – механічні ушкодження. Потерпілого терміново госпіталізували, а повідомлення про подію передали до поліції. Відтак на місці працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Черняхівського відділення, а також фахівці вибухотехнічної служби ГУНП», - йдеться у повідомленні.

«У результаті встановлено, що потерпілий не міг самостійно своїми діями спричинити вибух. Він стався, відповідно до зібраних на місці події речових доказів, через гранату, закинуту у повір’я сторонньою особою. За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушень, передбачених ст. 15 (Замах на злочин), ст. 115 (Умисне вбивство) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У ході першочергових заходів поліцейські встановили причетність до події місцевого жителя, 1979 року народження. Він також визнає свою вину і стверджує, що потерпілий заборгував йому певну суму», - поінформували у поліції.

«7 листопада підозрюваного було затримано у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, а за місцем його проживання проведено обшук. У результаті вилучено рослинну масу зеленого кольору, ймовірно, марихуану та інші речі, що можуть стати речовими доказами у провадженні», - розповів заступник начальника Слідчого управління ГУНП області Володимир Богатков.

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня 2018 року в Бердичівському районі на автодорозі між с. Скраглівкою та райцентром, унаслідок раптової суперечки між трьома місцевими жителями один з них застосував до інших гранату. У результаті травми отримав сам порушник та один з опонентів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Черняхів граната поліція  
Матеріали по темі