Політика

На Житомирщині Яценюк та Омелян оглянули хід ремонтних робіт мосту через річку Тетерів

12 November 2018, 09:34

У Радомишлі, що на Житомирщині, взялися реконструювати міст через річку Тетерів, який більше півсотні років не бачив капітального ремонту. Голова місцевої ОТГ Володимир Тетерський розповідає: міст, зведений у 1964 році, давно почав розвалюватися по частинам, а у 2010 році його взагалі офіційно визнали непридатним до експлуатації.

«Практично вже тротуарне покриття прийшло у непридатність для пішоходів. Проїжджа частина іще була більш-менш у робочому стані. Але ми бачимо, що цей міст чекав і потребував капітального ремонту», - розповідає голова Радомишльської ОТГ Володимир Тетерський.

Фінансування на ремонт мосту, який зв’язує Київську область, Радомишль та прилеглі мікрорайони, довелось чекати не один рік, - зізнається Володимир Тетерський. Втім, цьогоріч з держбюджету таки виділили більше 20 млн грн на його реконструкцію, тому довгоочікувані ремонті роботи на об’єкті вже ведуться на повну.

«Бетонне покриття вже зробили, зараз будуть робити гідробар’єр, потім вже укладати асфальт. Відповідно будуть і пішохідні доріжки, сучасне освітлення», - ділиться голова Радомишльської ОТГ.

Разом із тим голова місцевої ОТГ зауважує: цього вдалося досягнути завдяки спільній активній роботі міністра інфраструктури Володимира Омеляна та представників партії «Народний Фронт», які ініціювали створення Дорожнього фонду, кошти з якого власне і йдуть на реконструкцію подібних об’єктів. Саме тому перевірити хід виконання робіт приїхали й високопосадовці.

«З 1 січня 2018 року у нас працює Дорожній фонд - це була спільна ініціатива «Народного фронту», і я дуже радий, що вона втілюється у життя. Було дуже багато ризиків. Ціла дорожня індустрія отримала гарантоване, забезпечене джерело фінансування. Відрахування з акцизу від пального вже зростає до 75%, яке іде в Дорожній фонд. Ми отримаємо 47 млрд. грн. Тепер перед нами стоїть завдання, щоб ці гроші були використані якісно. Цей міст простоїть мінімум 20 років, ми ж робимо, щоб він простояв усі 50 років. За чотири місяці ми робимо те, що планувалося десятиліттями і не робилося. Проектною документацією передбачалось 2 роки. Отже, 230 метрів мосту за 20 млн грн - це найдешевша ціна і з європейськими цінами її не зрівняти, адже в ЄС це у рази дорожче. Ми це робимо за 4 місяці, і в грудні, власне, цей міст буде слугувати як мешканцям ОТГ, так і всім громадянам України, які будуть безпечно, без ризику для свого здоров’я, без ризику для свого транспорту перетинати річку Тетерів. Це означає, що дороги будуються не обіцянками, не деклараціями, а ми кожного року у державному бюджеті гарантуємо наявність коштів для будівництва доріг», - роз’яснює міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Такі маленькі проекти є вкрай важливими для людей на місцевості. І я тут вітаю міністра інфраструктури, ми у 2014 році цей проект включили, і на кінець у 2018 році, за декілька місяців, до грудня, його реалізуємо. Окремо хочу відзначити нашого народного депутата Павла Дзюблика. Отак повинен працювати депутат - він турбується про округ, про людей, він в парламенті працює над тим, щоб у державному бюджеті на той округ, де він обирався, виділялись кошти для того, щоб у людей було краще життя, для того, щоб люди знал, навіщо вони обрали народного депутата України», - каже лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

«Окрім мосту, було відремонтовано і побудовано нових автошляхів, в загальному, 18 км, якщо брати безпосередньо Радомишльську ОТГ. Це стало можливе завдяки тому, що ми, «Народний фронт», внесли ті законодавчі ініціативи. Прийняли Дорожній фонд, і це дало змогу розвивати будівництво таких доріг, які раніше взагалі ніколи не будувалися», - додає народний депутат України, партія «Народний фронт» Павло Дзюблик.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Народний фронт міст дорога  
Матеріали по темі