Суспільство

У Новограді-Волинському визначилися з п’ятіркою проектів бюджету участі, на реалізацію яких виділять півмільйона гривень

13 November 2018, 10:50

10 листопада 2018 року в місті Новоград-Волинський Житомирської області завершилося загальноміське голосування за проекти бюджету участі, яке тривало 4 дні.

Про це 12 листопада повідомив відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

«На розгляд новоград-волинців було запропоновано 22 проекти, які пройшли погодження учасниками робочої групи з питань організації та реалізації бюджету участі в місті Новограді-Волинському, представниками виконавчих органів влади, не перевищили кошторис (100 тис. грн.) та були допущеними до голосування. Отож, після закінчення голосування 10 листопада о 17:00 год. у конференц-залі міської ради під час засідання робочої групи з питань організації та координації впровадження і реалізації бюджету участі відбувся підрахунок голосів», - інформує сайт міськради.

Робоча група підрахувала, що участь у голосуванні взяли 1 201 новоград-волинців.

«Згідно з рейтингом, у п’ятірку проектів, які набрали найбільшу кількість голосів та будуть профінансовані з міського бюджету у 2019 році по 100 тис. грн кожний, потрапили наступні проекти:

1. Сучасна бібліотека – ворота в майбутнє (автор Сільвертюк Валентина Анатоліївна), проект № 23;
2. Дитячий майданчик «Мультяшки – щасливі діти, щасливі батьки!» (автор Ювхимович Василь Петрович), проект № 12;
3. Спортивний майданчик по вул. Рокосовського (автор Гурковська Ганна Олександрівна), проект № 20;
4. Освітлення Арки пам’яті Небесній сотні та загиблим в АТО (автор Громадська організація «Новоград-Волинський міськрайонний осередок Всеукраїнського Братства ОУН УПА імені Генерала Романа Шухевича»), проект № 33;
5. Сумні очі, розбите серце, (автор Захарчук Валентина Мичиславівна), проект № 13
», - інформує мерія.

Нагадаємо, житомирський бюджету участі-2018 зазнав фіаско: через численні порушення процедури голосування мер ветував його результати, а депутати проголосували за створення нової Координаційної ради.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня 2018 студенти фармколеджу масово голосували за 4 проекти житомирського бюджету участі, які стосуються мікрорайонів Корбутівки та Мальованки. 4 жовтня під час екстреного засідання Координаційна рада вирішила обнулити голоси, які були подані за проекти бюджету участі №№ 12, 28, 41 та 73. Також були виявлені махінації під час онлайн-голосування за проекти. 9 жовтня на засіданні бюджетної комісії Житомирської міської ради депутати та секретар міськради сперечалися через зняті голоси за проекти Кропивницьких.

На виконкомі 17 жовтня 2018 прозвучало, що результати голосування за проекти бюджету участі можуть скасувати, оскільки електронна система дозволяла голосувати немісцевим. Того ж дня автор проектної пропозиції №66 «Реставрація літака. Проект «Крила» Максим Козловець подав апеляційну заяву до Коордради з проханням провести перевірку та усунути порушення під час голосування за проекти бюджету участі.

18 жовтня Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі три години обговорювала скарги та апеляції і врешті вирішила рекомендувати меру затвердити попередній список переможців голосування без змін: 8 великих та 11 малих проектів, які набрали найбільшу кількість голосів.

На прес-конференції з приводу закінчення бюджету участі 23 жовтня 2018 року мер Житомира сказав, що немає іншого рішення, крім як фактично накласти вето на бюджет участі. 1 листопада мерія оприлюднила список людей, які не зареєстровані в Житомирі й голосували онлайн за проекти бюджету участі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджету участі Новоград-Волинський  
Матеріали по темі