Влада

Житомирський відділ поліції просить з міського бюджету 1 млн грн «для належного функціонування»

13 November 2018, 17:06

Житомирський відділ поліції хоче отримати з міського бюджету фінансову допомогу в розмірі 1 млн грн.

Про це 13 листопада на засіданні депутатської комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій повідомив голова комісії, керівник фракції Блоку Петра Порошенка в Житомирській міській раді Юрій Мойсеєв.

«У нас є лист на ім’я міського голови і є лист на голову бюджетної комісії, вони ідентичні, там багато цифр, відсотків, скільки було всього зроблено за 2018 рік і в кінці цього листа написано: «В зв’язку з вищевикладеним, прошу вас розглянути питання щодо виділення коштів в сумі 1 мільйон для належного функціонування Житомирського відділу поліції. Слід зазначити, що впродовж 9 місяців 2018 року до місцевого бюджету надійшло 20 мільйонів гривень податку від заробітної плати поліцейських. Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю, сподіваємося на позитивне вирішення питання», - зачитав Юрій Мойсеєв.

Інформація про 20 млн грн податку від зарплати (ПДФО) вразила членів комісії. Заступник мера Світлана Ольшанська зауважила, що можливо ця сума стосується всієї поліції області, а не Житомирського міськвідділу. Потім депутати почали з’ясовувати, на що саме не вистачає коштів поліцейським в обласному центрі.

«Два роки тому міська влада допомагала нам коштами і це була суттєва допомога – 300 тисяч гривень. За ті кошти ми змогли тоді купити пальне, комп’ютерну техніку, канцелярське приладдя, папір, і ще встановили вікна. На сьогоднішній день є проблема, в першу чергу, з канцелярським приладдям, папером, обслуговуванням службового транспорту, тому що те, що нам видає управління – це дуже мало, і працівники також не можуть за свої кошти це все робити, це не правильно буде», - пояснив начальник сектору моніторингу міськвідділу поліції Володимир Лавренчук.

Члени комісії наполягали на деталізації потреб житомирських поліцейських, що саме їм потрібно для «покращення роботи».

«Це обслуговування автотранспорту, заправка автотранспорту, можливість працівникам працювати – канцелярське приладдя і папір, це те, що потрібно щоденно, бо, фактично, кожен день використовується до 20 пачок паперу на всіх працівників», - уточнив Володимир Лавренчук.

Заступник мера Світлана Ольшанська зауважила, що за 9 місяців є невиконання бюджету і тому міська рада не може давати субвенції іншим державним органам.

«Для того, щоб ми виконали бюджет, прохання до поліції – допоможіть нам спрацювати по акцизу. У нас є недовиконання по надходженнях від акцизного податку і це якраз з дорівнює сумі недовиконання (бюджету). Ми давали податковій кошти, бо податкова нам допомагає по ПДФО і надходження від ПДФО у нас перевиконані на 26%. По акцизу з роздрібної торгівлі – алкоголь, цигарки – у нас сьогодні є питання», - наголосила Світлана Ольшанська.

Член комісії Василь Кучик (фракція Опозиційного блоку) переконував колег-депутатів, що поліції треба допомогти.

«Ніхто не проти, треба допомогти, тим більше під кінець року, але зробіть перелік на що і скільки треба грошей. І в межах того, що ми можемо допомогти, ми допоможемо», - сказав Василь Кучик.

Голова бюджетної комісії підкреслив, що міська рада точно не виділить 1 млн грн, але 200-300 тис. грн – це реальна сума допомоги, і порадив пропрацювати зі Світланою Ольшанської питання надходження в міський від акцизів та конкретизувати потреби міськвідділу поліції. Після того, як пропозиції будуть конкретизовані, а сума – зменшена, бюджетна комісія ще раз розгляне звернення та надасть свої рекомендація для розгляду на сесії міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, на черговій сесії Житомирської міської ради 27 вересня 2018 року працівники поліції розбороняли бійку в сесійній залі, а потім депутати вирішили направити звернення до ГУНП щодо хуліганських дій одного з активістів відносно секретаря міської ради Наталії Чиж.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада комісія поліція Мойсеєв бюджет  
Матеріали по темі