Події

​У Житомирській області управління водного господарства «приховало» договір, за яким здали в оренду ставок на 63 га

27 November 2018, 10:36

У Житомирській області за втручання прокуратури припинено незаконне використання земельної ділянки водного фонду та ставу в селі Словечне Овруцького району, площею майже 63 га і вартістю 1,3 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

«У червні 2017 року Овруцьке міжрайонне управління водного господарства уклало з місцевим підприємцем договір про надання послуг з оптимізації гідрологічного, гідрохімічного стану водного об’єкту, що у с. Словечне. Однак установлено, що такий правочин є удаваним та спрямований на приховування договору оренди ставка в комплексі із земельною ділянкою водного фонду, площею 62,8 га і вартістю майже 1,3 млн грн», - повідомили в прокуратурі.

Зокрема, земельна ділянка водного фонду належить Овруцькому міжрайонному управлінню на праві постійного користування, що, відповідно до ст. 92 Земельного кодексу України, дозволяє лише фактичне користування і володіння нею, однак не наділяє повноваженнями розпоряджатися чи передавати в оренду. Прокуратура області вжила заходів представницького характеру та довела у суді незаконність договору.

«Позов прокуратури Житомирської області про визнання недійсним договору щодо надання послуг з оптимізації гідрологічного та гідрохімічного стану водного об’єкту в Овруцькому районі задоволено господарським судом Житомирської області», - поінформували в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2016 року в ставку села Словечне Овруцького району зафіксували масову загибель риби. Дослідження проб води показали перевищення хімічних елементів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Словечне ставок прокуратура оренда  
Матеріали по темі