Влада

Вперше житомирський обласний бюджет матиме 1 млрд грн власних надходжень, - Ігор Гундич про фінансову децентралізацію

4 December 2018, 14:50

На Раді регіонального розвитку Житомирщини 4 грудня говорили про результати децентралізації та перспективи області на наступні три роки.

За словами голови облдержадміністрації, нині Житомирська область у лідерах впровадження реформи, утворено 54 ОТГ, 45 з яких вже використовують фінансовий ресурс на відновлення та розвиток своїх територій і найголовніше – люди бачать зміни. Окрім цього, у рамках фінансової децентралізації область вперше матиме 1 млрд грн власних надходжень.


«Ніколи за роки незалежності не робилося того, що робиться зараз, три роки у наших селищах, селах, містах області», - каже голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

«Від 2,5 до 3,5 разів збільшились місцеві бюджети, надходження в місцеві бюджети. У цьому році вперше обласний бюджет буде мати 1 млрд грн власних надходжень, такого не було за останні 27 років незалежності. Якщо ми сьогодні говоримо про дороги, то у нас відремонтовано десятки кілометрів доріг. Якщо ми говоримо про школи, садочки, то у нас утеплено у минулому році 10 шкіл. У цьому році ми розпочали реконструкцію 5 садочків області», - розповідає голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

З-поміж головних завдань на 2019-2021 роки, що мають стати символами змін, очільник області називає низку проектів – це і нові амбулаторії, і реконструкція закладів медичної, освітньої, культурної та соціальної сфер. Не залишаться поза увагою і спортивні об’єкти. Зокрема, стадіон «Полісся», дитячо-юнацька спорт школа «Авангард» та спорткомплекс «Динамо», що у Радомишлі. Втім, і це далеко не повний перелік. Адже, керівники районів та голови ОТГ разом із громадою мають й собі скласти перспективний план розвитку.

«Найближчим часом ми чекаємо від них інформацію, як вони бачать перспективу розвитку свої регіонів на найближчі три роки. Для того, щоб ми могли, як керівництво області, так і керівництво держави, долучитися до цих проектів, надати співфінансування. Можливо об’єкти будуть йти через ДФРР, через субвенцію на інфраструктуру», - зауважує очільник області.

Після опрацювання пропозицій громад, власне і буде складений перспективний план розвитку Житомирщини, який планують затвердити вже на наступному засіданні Ради регіонального розвитку.

Як повідомляв Житомир.info, пріоритети в реалізації стратегії розвитку України обговорили 20 березня 2017 року на Раді регіонального розвитку президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, урядовці та представники органів влади з усієї держави, у тому числі – делегація з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма Гундич рада регіонального розвитку  
Матеріали по темі