Влада

Житомирські прикордонники знову отримали допомогу від Королівства Норвегія – обладнання на 6,5 млн грн

5 December 2018, 17:43

Житомирський прикордонний загін отримав міжнародну технічну допомогу від Королівства Норвегія.

Про це 5 грудня повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Сьогодні в рамках проекту міжнародної технічної допомоги відбулась урочиста церемонія передачі Житомирському прикордонному загону обладнання для виявлення ядерних матеріалів і радіоактивних речовин від представників Уряду Норвегії. Зазначений проект реалізується у відповідності до низки Угод про співробітництво між урядами обох країн, – інформують у прес-службі.

«Вказані прилади надають можливість виявляти спеціальні ядерні матеріали, радіоактивні речовини промислового, медичного характеру та інші матеріали, що можуть бути джерелами іонізуючого випромінювання. Засоби виявлення радіоактивних джерел забезпечують надання сигналу тривоги, що викликаються джерелами гамма, нейтронного та гамма/нейтронного випромінювання та альфа-, бета-забруднення, а також проведення спектрального аналізу джерела та його ідентифікацію» - зазначив начальник відділення РХБ захисту та екологічної безпеки Житомирського загону підполковник Сергій Козубенко.

Загалом прикордонники отримали технічне обладнання, зокрема дозиметри, спектрометри, захисні костюми, протигази тощо на загальну суму понад 6,5 мільйона гривень.

Устаткування дозволить прикордонникам здійснювати перевірку осіб при в’їзді та виїзді з України, а також вантажів і транспортних засобів на наявність в них заборонених для переміщення через кордон матеріалів. Також засоби слугуватимуть частиною екіпіровки прикордонників під час перебування на забрудненій території, яка постраждала в наслідок аварії на Чорнобильській АЕС, – зазначає прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року Житомирський прикордонний загін отримав міжнародну технічну допомогу Уряду Норвегії - 100 комплектів дозиметрів вартістю 4 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник Норвегія допомога  
Матеріали по темі