Місто

​У Житомирі відбулось перше виїзне засідання робочої групи по скандальному будівництву багатоповерхівки на Шевченка

19 December 2018, 22:07

У середу, 19 грудня, відбулося перше виїзне засідання робочої групи, яка перевіряє законність будівництва багатоповерхівки за адресами вул. Шевченка, 14 та Шевченка, 16. На місце забудови прийшли мешканці прилеглих будинків, представники міської ради та забудовника ТОВ «Дріада». Після того, як усі присутні оглянули земельну ділянку, обговорення продовжили у прес-центрі міської ради.

«Працівники архітектури надали умови тієї межі для виготовлення проекту на підставі неіснуючих законів, які тільки мають вступити в силу, та на прохання показати містобудівну документацію, на законних підставах яких вони керуються, нічого толкового вони не відповідають. Не може бути будинку без території земельної ділянки, так зазначається, і в земельному кодексі, і по нормам в ДБН, де визначені для жилих будинків території під дитячі майданчики та паркувальну зону. Такими діями забудовник лишає нас законного права на користування земельною ділянкою, яка знаходиться поблизу наших будинків», - пояснює мешканець будинку Максим Мелешко.


Однак забудовник зазначає, що має усі документи для того, аби законно зводити багатоповерхівку, та попередньо обговорював дане будівництво із мешканцями сусідніх будинків.

«Нами було подано заяву в містобудівний розрахунок, ми отримали містобудівні умови та обмеження, і протягом цього року ми розробляли проект будівництва. Проект також пройшов експертизу. На підставі усіх цих документів нами отримано дозвіл на будівництво дев’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку на цій ділянці. Але наразі ми маємо незрозумілу ситуацію із жителями будинку. Виявляється, вони не знали, що ця ділянка більше 10 років була продала іншій юридичній особі і кошти відповідно надійшли до міського бюджету. У нас також були домовленості з жителями про те, що ми продовжуємо робити благоустрій свого будівельного майданчика, що ми також зробимо дитячий майданчик на їхніх прибудинкових територіях. Але на сьогоднішній день, коли ми отримали дозвіл і почали зводити паркан, жителі сусідніх будинків почали висловлювати своє невдоволення», - запевняє директор ТОВ «Дріада» Аліса Кулаківська.

В результаті першого засідання робочої групи питання скандального будівництва остаточно вирішено не було. Жителі двох будинків залишились проти будівництва багатоповерхівки. До наступного засідання робоча група має детальніше вивчити усі дозвільні документи, які надавались на земельну ділянку починаючи з 2007 року, коли міська рада продала її на аукціоні.

«В робочу групу ми додали ще п’ять людей, це місцеві жителі, щоб вони змогли задавати запитання та отримати всі відповіді. На 29 грудня ми плануємо наступну зустріч для того, щоб міська рада підготувала відповіді, які ми сьогоднi обговорювали і саме після цього ми будемо знати, як рухатись далі», - підсумував голова робочої групи Олег Хмілевський.

Нагадаємо, 18 грудня у Житомирі створили робочу групу, яка перевірить законність будівництва багатоповерхівки на Шевченка.

Як повідомляв Житомир.info, з самого ранку 18 грудня обурені житомиряни прийшли на сесію міської ради, заявляючи про незаконне будівництво багатоповерхівки на вул. Шевченка, 16.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул. Шевченка забудовник багатоповерхівка робоча група будівництво Хмілевський Дріада  
Матеріали по темі