Події

Управління Держпраці у Житомирській області попереджає підприємців про шахраїв, які збирають гроші «на аптечки»

6 January 2019, 10:00

У Житомирській області активізувалися шахраї, які від імені керівництва управління Держпраці телефонують до підприємців та вимагають гроші «на аптечки».

Таку інформацію управління Держпраці у Житомирській області отримало від суб’єктів господарювання, – повідомляє прес-служба управління.

Невідомі особи з відкритих реєстрів беруть необхідні дані про суб’єктів господарювання, які отримали дозвільні документи в органах Держпраці, після чого телефонують їм та вимагають перерахувати кошти на медикаменти для укомплектування аптечок. Телефонують з номеру +38(066)9252989.

«Наголошуємо, ні керівництво, ні жоден з працівників управління Держпраці у Житомирській області не має відношення до подібних телефонних дзвінків. Управління здійснює роботу виключно у межах своєї компетенції згідно з Положенням про управління Держпраці у Житомирській області та діючого законодавства. Отже, звертаємо вашу увагу, що Управління Держпраці не несе відповідальності за дії людей, що видають себе за її працівників. Рекомендуємо підприємцям Житомирщини, у разі виникнення підозри, звертатись до поліції за телефоном 102 або управління Держпраці у Житомирській області - (0412) 34-68-70 у робочі дні, (0412) 55-50-06 у вихідні чи святкові дні», – закликають у Держпраці.

Тут також нагадують, що раніше у Житомирській області неодноразово були зафіксовані випадки відвідування підприємців шахраями під виглядом державних інспекторів, які нібито мають перевірити питання укладання трудових договорів та оплати праці найманих працівників. Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші.

«Вкотре нагадуємо, перед початком перевірки суб’єкт господарювання має право попросити інспектора пред’явити службове посвідчення і направлення на проведення перевірки відповідного роботодавця, а також при наявності Журналу перевірок підприємства внести відповідний запис до нього. Суб’єкт господарювання також має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки, якщо вони не пред’явили службове посвідчення і направлення на перевірку. У разі відмови даних осіб надати вказані документи, необхідно викликати поліцію для з’ясування їх особи», – пояснюють у прес-службі управління Держпраці у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 20 грудня 2018 року прес-служба прокуратури Житомирської області повідомила, що у Житомирській області вкотре активізували свою злочинну діяльність шахраї, які, представляючись першим заступником або заступником прокурора області, вимагають кошти від керівників фірм та підприємств.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай Держпраці  
Матеріали по темі