Суспільство

​За два тижні у Житомирській області склали півсотні протоколів на рибалок, які мали більше 5 жерлиць

15 January 2019, 17:18

За першу половину січня 2019 року Житомирський рибоохоронний патруль викрив 65 порушень Правил любительського і спортивного рибальства, а за перевищення кількості жерлиць склали 52 адмінпротоколи.

Про це 15 січня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля.

«Протягом двох тижнів 2019 року Житомирським рибоохоронним патрулем по водоймах та ринках області був здійснений 21 рибоохоронний рейд. Так, 11 січня о 13 годині на річці Гнилопять, біля села Бистрик Бердичівського району, оперативна група виявила громадянина, який ловив рибу за допомогою забороненого знаряддя лову – сітки. Рибоохоронні патрульні затримали браконьєра «на гарячому», коли він саме ставив сітку під лід», - описує один з випадків рибоохоронний патруль.

На порушника склали адмінпротокол за частиною 4 статті 85 Кодексу України, сітка вилучили та опломбували. Щодо рибалок-любителів за перевищення кількості жерлиць на одного рибалку (дозволено 5 на людину) склали 52 адмінпротоколи і виписали штрафів на суму 3366 грн. Складено 10 актів про виявлення та вилучення майна, власників якого не встановили, в тому числі 23 сітки загальною довжиною 1125 м.

Рибоохоронні патрульні співпрацюють з громадськими інспекторами, представниками об’єднаних територіальних громад, єгерями та поліцейськими. Інформацію щодо виявлених порушень правил рибальства чи незаконного збуту водних біоресурсів, продажу заборонених знарядь лову можна повідомляти на телефон «гарячої лінії» рибоохоронного патруля: (0412)24-57-81, 0674146074.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2017 року прес-служба Житомирського рибоохоронного патруля, інформуючи про рибалок-порушників, нагадувала, що Правилами любительського і спортивного рибальства встановлюється обмежена кількість риби (3 кг) на одного рибалку на добу, кількість гачків (не більше 5 на водоймах загального користування і 10 на водоймах, де впроваджене платне рибальство), а також кількість снастей для вилову раків (не більше 5 на ловця).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль  
Матеріали по темі