Місто

Бюджетна комісія Житомирської міськради погодила перелік об’єктів, які підлягають приватизації в 2019 році

21 January 2019, 17:50

Бюджетна комісія Житомирської міської ради погодила перелік об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації в 2019 році.

Відповідний проект рішення, який був опублікований на сайті міської ради 2 січня, розглядали на засідання комісії 21 січня.

«Рішення складається з кількох додатків: перший додаток – перелік соціально-культурних об’єктів та окреме майно, які підлягають приватизації, другий додаток – перелік об’єктів, які були приватизовані (в 2018 році) і тепер по закону ми повинні прийняти, що процес приватизації завершено, тобто ці об’єкти вже перереєстровані на нових власників, натиснута остання кнопка в системі ProZorro.Продажі, тому приймається рішення», - сказала начальник відділу по управлінню та приватизації комунального майна Олена Кравчук.

Вона уточнила, що всі об’єкти йдуть через систему ProZorro.Продажі, але спосіб приватизації депутати визначатимуть по кожному окремо «в залежності від поданих документів». У перелік включені об’єкти, які не встигли приватизувати в минулому році, та ті, орендарям яких надана згода на поліпшення, але спосіб приватизації ще не визначений.

«Якщо орендар подасть документи (про невід’ємні поліпшення – ред.), то ми будемо пропонувати на викуп, якщо ні, то об’єкти будуть продаватися з аукціону. Кожен об’єкт має бути проголосовано окремо зі способом приватизації», - пояснила Олена Кравчук.

Втім члени комісії Іван Фурлет та Владислав Пучич наполягали, що у проекті рішення має бути прописано, що пріоритетним способом продажу є аукціон і щоб це стосувалося навіть тих об’єктів, які сьогодні мають орендарів.

«Ми затверджуємо загальних перелік об’єктів приватизації, тобто те, що ми плануємо продати, потім по кожному об’єкту ми будемо пропонувати чи відкриті торги, чи викуп, але теж через систему ProZorro, тому що там все оприлюднюється. На сьогоднішній день у нас є, в тому числі, надані згоди виконавчим комітетом на здійснення невід’ємних поліпшень і особа має право звернутися (щодо викупу), а вже бюджетна комісія буде вирішувати», - переконувала заступниця мера Світлана Ольшанська.

З другої спроби комісія погодила проект рішення сесії про перелік комунальних об’єктів, які можуть бути приватизовані в 2019 році.

На аукціон цього року планують виставити п’ять приміщень, чотири з яких були у переліку на 2018 рік.



Перелік із 46 об’єктів – це окреме майно, серед якого приміщення, орендарі яких отримали дозвіл на невід’ємні поліпшення. 16 об’єктів – перехідні з минулого року.











Нагадаємо, на сесії міської ради 26 червня 2018 року депутати в чотири рази скоротили перелік об’єктів комунальної власності міста, що підлягають приватизації, і залишили там лише 60 об’єктів.

На засіданні бюджетної комісії 21 січня також погодили проект про повторну приватизацію будівлі колишнього дитячого інфекційного відділення по вул.Романа Шухевича, 2а. зі стартовою ціною 10 млн 743 тис. 15,60 грн (з ПДВ). Нагадаємо, 20 листопада 2018 року не відбулися торги з продажу будівлі колишнього дитячого інфекційного відділення на вул. Романа Шухевича, 2а загальною площею 3104,2 кв. м, стартова ціна якої була 10,7 млн грн. За умовами проведення аукціонів ціну було знижено на 50% і на 19 грудня був призначений повторний аукціон, але на сесії Житомирської міської ради 7 грудня депутати одноголосно скасували рішення про продаж цього об'єкту.

Як повідомляв Житомир.info, на 29 січня 2019 року запланований електронний аукціон з продажу майнового комплексу готелю «Житомир», стартова ціна якого – 60 млн 82 тис. 176 грн (з ПДВ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада приватизація комісія аукціон приміщення  
Матеріали по темі