Місто

​Влада Житомира таки вирішила запровадити карантин у школах (уточнено)

28 January 2019, 18:05

У житомирських школах карантин розпочнется 30 січня.

Про це увечері 28 січня у своєму фейсбук написав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«З 30 січня у школах і садочках Житомира — карантин! Станом на 23 січня відсоток дітей, хворих на грип чи застуду, становив 12,5%, сьогодні — 14,2%. Зростання 2%. Але у трьох школах міста поріг захворюваності перевищив 20%. Тому уповноважена комісія міської ради рекомендувала призупинити навчання у школах і ДНЗ міста. Поки на 10 днів», - написав міський голова.

Пізніше на сайті Житомирської міськради з'явилася уточнююча інформація про те, що дитсадків карантин не стосуватиметься.

«Під час засідання міської комісії ТЕБ і НС сьогодні, 28 січня, було прийнято рішення про введення упереджувальних обмежувальних заходів у загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах та рекомендовано у закладах професійно-технічної освіти. Із 30 січня до 9 лютого включно у зазначених навчальних закладах буде тимчасово призупинено освітній процесс», - поінформувала мерія.

«Протягом цього періоду фахівці управління охорони здоров’я та департаменту освіти міської ради здійснюватимуть моніторинг стану захворюваності у Житомирі, а вже на наступному засіданні комісії ми розглянемо статистичні дані та визначимось», - зазначила заступник міського голови Вікторія Краснопір.

Нагадаємо, на брифінгу в міській раді 25 січня говорили, що у Житомирі немає перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ, тому влада не бачить необхідності вводити карантин в школах міста.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня 2019 року ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформував, що по області показник захворюваності на грип та ГРВІ на 19% перевищує епідемічний поріг. Увечері 24 січня мер Сергій Сухомлин повідомив, що карантину у школах і дитячих садочках Житомира поки не буде, та зауважив, що зареєструвати петицію і зібрати за шість годин 250 підписів – це була гарна спроба учнів ліцею при ЖДТУ. Житомирські школярі продовжували писати петиції з проханням ввести карантин у навчальних закладах міста.

З 28 січня 2019 карантин запровадили у 36 школах та 3 дитсадках Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа карантин дитсадок  
Матеріали по темі