Місто

Старшокласників житомирської гімназії, де нещодавно обвалилася стеля, «переселять» у ЖДУ Франка

7 February 2019, 09:37

На час ремонту аварійного корпусу гімназії №23 учнів 8-11 класів тимчасово переселять в корпуси Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Про це 6 лютого у фейсбук написав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Поки ремонтується аварійний корпус школи, учнів 8-11 класів тимчасово переселяємо в корпуси Житомирський Державний Університет імені Івана Франка (…). Ми уникаємо навчання у другу зміну, про що просили батьки. Усього з приміщення маємо відселити 755 старшокласників. Нашу пропозицію сьогодні підтримала більшість батьків гімназії», - написав мер.

Вчителі залишаться ті ж, поділ класів на групи англійської збережеться, - уточнив Сергій Сухомлин.

За даними заступника міського голови Вікторії Краснопір, яка увечері 6 лютого також виклала в соцмережі пост подяки, університет віддав для навчання школярів порядка 18 аудиторій.

«Дякую Галина Киричук (ректор, ред.), всьому колективу франківців за те, що вони віддали близько 18 аудиторій під розміщення 8-11 класів. Разом з нами обійшли їх, щоб впевнитись - як буде дітям. А буде зручно. Аудиторії теплі, з новим освітленням. Буфети є. Санзручності теж», - написала заступник мера, яка курує питання освіти.

Інший великий плюс – спільні зі студентами заходи і атмосфера, - відзначила Вікторія Краснопір.

«Це студентське повітря, спільні з університетом заходи для старшокласників, молодіжний простір, можливість на перервах перекинутись англійською з серйозним студентством або провести дослід по хімії в справжнісінькій вишівській лабораторії. Тут якраз і Центр ЗНО розміщено», - йдеться в дописі чиновниці.

Вона резюмує: маленькі школярики «переїдуть» у велику школу (корпус старших класів 23-ї гімназії, ред.), старші «ставатимуть на крило у достойному виші».

Нагадаємо, 5 лютого мер Житомира зазначав, що у влади є три варіанти, куди відселити 700 школярів, але не уточнював, які саме варіанти.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2019 у Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 імені М.Очерета під час уроків в одному з класів, де навчаються першокласники, впала балка, тоді як у 2017 році управління капітального будівництва проводило тендер на енергоефективну термосанацію кількох навчальних закладів Житомира, в тому числі двох будівель міської гуманітарної гімназії №23.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія №23 стеля ремонт Сухомлин Краснопір  
Матеріали по темі