Події

Екс-керівника торфозаводу в Житомирській області підозрюють у незаконному видобутку торфу на 1 млн грн

11 February 2019, 14:04

Екс-директора філії державного підприємства «Житомирторф» підозрюють у незаконному видобутку торфу вартістю майже один мільйон гривень.

Про це 11 лютого повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За погодженням із Коростенською місцевою прокуратурою колишньому директору підприємства «Озерянський торфозавод» філії ДП «Житомирторф» повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України. Під час досудового розслідування установлено, що директор Озерянського торфозаводу, будучи обізнаним про наявність наказу Державної служби геології та надр України про зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами від 11.03.2013, все ж умисно видобував корисну копалину. Загалом, на родовищах «Озерянське» та «Гвоздь» директором філії організовано незаконний видобуток 16,1 тис тонн торфу на загальну суму майже 934 тис грн», - повідомляє прокуратура.

Вирішується питання про накладення арешту на майно підозрюваного, досудове розслідування проводить слідчий відділ Лугинського відділення поліції. За злочини такої категорії Кримінальним кодексом України передбачено, зокрема, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років, - резюмує прокуратура.

Так, з відкритих джерел дізнаємося, що директором ДП «Житомирторф» є Фатенко Василь Петрович (з квітня 2018 року), директором Озерянського торфозаводу ДП «Житомирторф» на березень 2018 року був Тихенко Віталій Васильович.

Нагадаємо, державне підприємство ДП «Житомирторф», яке знаходиться за адресою вул. В. Бердичівська, 25 у Житомирі, та його філії фігурували у повідомленнях ОДА та СБУ. Так, в 2016 році УСБУ зафіксувало завдання збитків держбюджету на 9,4 млн грн однією з двох філій ДП «Житомирторф» (всього їх дві - «Озерянський торфозавод» та «Олевськторф») при реалізації торфу. Протягом 2013-2015 років посадовці підприємства продали двом комерційним фірмам майже 53 тисячі тонн торфобрикету за значно нижчими цінами.

Як повідомляв Житомир.info, у 2011-12 роках державне підприємство «Житомирторф» отримало з держбюджету майже 20 млн грн і претендувало на 10 млн у 2013 році, але залишалося збитковим. У 2012 році філіями ДП було видобуто всього 25 тис. тонн торфу - 30% від запланованого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: торф Озерянський торфозавод Житомирторф прокуратура  
Матеріали по темі