Влада

Посадовець КП «УАШ» через суд скасував свій штраф за неналежне утримання доріг у Житомирі

11 February 2019, 15:05

Суд задовольнив позов заступника начальника комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради до управління патрульної поліції у м. Житомирі про скасування постанови щодо накладення адміністративного стягнення.

Відповідне рішення Богунський районний суд м.Житомира ухвалив 28 січня 2019 року.

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просить скасувати постанову від 05.09.2018 року про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.140 КУпАП (Порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні автомобільних доріг і вулиць, залізничних переїздів, інших дорожніх споруд, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху при виникненні умов, які загрожують безпеці руху, або неприйняття своєчасних заходів до відновлення безпечних умов для руху), винесену відносно нього інспектором взводу БДР УПП у м. Житомирі ДПП лейтенантом поліції.

«Позивач вважає, що постанова складена інспектором поліції з порушеннями чинного законодавства, винесена необґрунтовано та підлягає скасуванню, оскільки Комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради, заступником начальника якого він є, виступає балансоутримувачем автомобільних шляхів м. Житомира та виконавцем робіт. Відповідальність за експлуатаційний стан доріг несе власник тобто Житомирська міська рада», - йдеться у матеріалах суду.

Підставою притягнення заступника начальника УАШ до відповідальності, став акт, складений 27 серпня 2018 року. Постановою від 05.09.2018 року посадовця притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1ст.140 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в сумі 1020 грн.

«Підставою для складення постанови про адміністративне правопорушення та притягнення ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності стало те, що останній, будучи посадовою особою відповідальною за експлуатацію вулиць та доріг, порушив правила, норми, стандарти щодо експлуатаційного утримання вулиць м. Житомира. Вищевказані обставини підтверджуються оглянутими матеріалами», - йдеться у рішення райсуду.

Втім, суд вирішив, що постанова в справі про адміністративне правопорушення підлягає скасуванню, бо при розгляді справи про адміністративне правопорушення відповідачем не було з’ясовано обставини про обсяг заходів на підтримку належного стану та ремонту доріг, що затверджувались власником доріг Житомирською міською радою, для балансоутримувача, фактичне їх виконання. Визначення відповідальної особи як суб’єкта правопорушення без встановлення наведених умов на розмежування відповідальності власника та балансоутримувача є неприпустимим.

Рішення суду першої інстанції відповідач не оскаржував і 8 лютого 2019 року воно набрало законної сили.

Як повідомляв Житомир.info, начальник управління патрульної поліції в Житомирі Олександр Гуменюк в березні 2017 року розповідав, що ямковість – це супутня причина дорожньо-транспортної пригоди, й патрульні складають відповідні протоколи про неналежне виконання посадовими особами своїх обов’язків з утримання вулично-шляхової мережі за ст. 140 КУпАП (Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УАШ суд штраф дорога патрульні  
Матеріали по темі