Суспільство

У райцентрі Житомирської області влада перевірила собачий притулок, на який скаржаться волонтери

13 February 2019, 10:58

На одному з центральних телеканалів 8 лютого вийшов відеосюжет про неналежне утримання бездомних собак у притулку в місті Новоград-Волинський Житомирської області. У сюжеті зазначено, що, за твердженням активістів-зоозахисників, пси змушені жити в бруді, а годують їх кашею з гнилими риб’ячими головами.

З приводу перевірки умов проживання та харчування собак місцеві волонтери звернулися і до міської ради, – йдеться у публікації на сайті Новоград-Волинської мерії.

Тож 12 лютого заступник міського голови Анатолій Легенчук провів виїзне обстеження умов утримання безпритульних тварин, що знаходяться під опікою громадської організації «Захист тварин «Оберіг».

«Притулок для безпритульних тварин, який розміщений на об’їзній Новограда-Волинського поруч з очисними спорудами комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», організований за ініціативи голови правління громадської організації «Захист тварин «Оберіг» Валентини Захарчук. Разом з активістами Валентина Мичиславівна облаштували тимчасову домівку для безпритульних собак, яких зі слів голови правління громадської організації у притулку перебуває близько 200», – йдеться у публікації.

Також зазначається, що у 2018 році за кошти міського бюджету КП «Новоград-Волинськжитлосервіс» простерилізовано у Новоград-Волинській районній державній лікарні ветеринарної медицини 43 собаки. Окрім цього, за сприяння вищезазначеної медичної установи у громадській організації «Захист тварин «Оберіг» було безкоштовно вакциновано від сказу 290 собак та 30 котів.

«У 2019 році для підтримки громадської організації з міського бюджету виділено 200 тис. грн на харчування безпритульних тварин. Крім того, голова правління громадської організації «Захист тварин «Оберіг» стала одним з п’яти переможців «Бюджету участі», завдяки чому її проект «Сумні очі, розбите серце» буде профінансований у сумі 100 тис. грн. з міського бюджету. Даний проект передбачає харчування, лікування та стерилізацію тварин, а також закупівлю інвентарю та ремонтні роботи у притулку», – інформують у Новоград-Волинській міськраді.

У мерії зазначають: за результатами перевірки, спеціалісти Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Новоград-Волинської районної державної лікарні ветеринарної медицини опрацьовують питання та невдовзі нададуть відповідні висновки та рекомендації.

Як повідомляв Житомир.info, 14 листопада 2018 року директор КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради Олександра Мельник розповідала, що з початку року було стерилізовано більше тисячі тварин й безкоштовно прочіповано 1013 собак, також надійшло 19 достовірних звернень щодо укусів собак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собока пес безпритульний собака Новоград-Волинський  
Матеріали по темі