Місто

​«Житомирводоканал» за 650 тис. грн замовив експертизу ділянки, де влітку має розпочатись будівництво очисних споруд

13 February 2019, 14:08

У Житомирі триває підготовка до реконструкції очисних споруд водоканалу, будівельні роботи по яким планують розпочати вже влітку.

12 лютого «Житомирводоканал» замовив у місцевої філії ДП Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція» технічне обстеження будівель та споруд, а також інженерно-геологічні вишукування по об’єкту – Реконструкція очисних споруд в місті Житомир по вулиці Промисловій, 1 на території комунального підприємства.

Звіти про укладені договори опубліковані на ресурсі ProZorro. За умовами цих договорів, замовлена документація має бути підготовлена до кінця лютого – середини березня поточного року. Загальна вартість замовлених послуг складає 666,1 тис. грн.

Директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін у коментарі Житомир.info розповів, що замовлені дослідження по геології та геодезії, згідно контракту, мають надати підряднику – словенській компанії Esotech для подальшого коректного проектування нових очисних споруд.

«Згідно контракту, який реалізується за кошти Світового банк, замовник, тобто «Житомиводоканал», має надати підряднику – компанії Esotech вичерпну інформацію по геології та геодезії. Тому зараз ми виконуємо свої зобов’язання перед Esotech по дослідженню ділянки. Коли ми отримаємо інформацію від підрядної організації, яка виконує цю експертизу, ми передамо її компанії Esotech, щоб вони могли надалі робити коректне проектування по об’єкту. У наступному місяці, я дуже сподіваюсь, що ми вийдемо на експертизу», - розповів Андрій Нікітін.

За його словами, вже на початку літа 2019 року мають розпочатися роботи по будівництву нових очисних споруд.


ЗD-макет очисних споруд, опублікований 12 лютого на сторінці Андрія Нікітіна у фейсбук з дописом «Поступово наближаємось до будівництва».

Нагадаємо, навесні 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповів на брифінгу про те, що словенська компанія виграла тендер і за 13,6 тис. дол буде проводити реконструкцію очисних споруд міста.

Про будівництво очисних споруд у Житомирі за 11 млн 857 тис. 953 євро. кредиту Світового банку говорили з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним у програмі «Діалоги» на Житомир.info 10 травня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року під час робочої наради з представниками словенської компанії Esotech щодо будівництва очисних споруд у Житомирі, зокрема, зазначали, що нові очисні споруди планують побудувати за межами міста. Представити готовий проект планували восени.

Завершити будівництво очисних споруд представники словенської компанії обіцяли вчасно – до жовтня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: очисні споруди каналізація Нікітін Esotech​ тендер  
Матеріали по темі