Місто

​Як старшокласники житомирської гімназії навчаються в університетських аудиторіях

18 February 2019, 14:41

Через аварійний стан старого корпусу старшокласники Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім. М.Очерета навчаються у аудиторіях університету Франка. Керівниця гімназії розповідає: учнів 8 – 11 класів розмістили по чотирьох корпусах вишу, склавши зручний графік для викладачів, яким доведеться поєднувати вчителювання у школі та університеті.

«Аудиторії виділені, діти розведені по чотирьох корпусах: на фізматі діти 8-х класів, на філологічному 10-ті класи, на іноземному 11-ті класи, на природничому 9-ті класи. Ми розклад зробили так, що маємо деяку перерву, і викладачі встигають прибігти сюди. Тепер маємо працювати в унісон з університетом», - розповідає в. о. директора Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім. М.Очерета Валентина Гуменюк.


Мова йде про парне навчання. А саме: замість звичного 45-хвилинного уроку учні навчатимуться годину двадцять, як студенти. Такі нововведення ректорка університету хоч і називає педагогічним експериментом, однак певна: він буде вдалим та результативним.

«Гімназійні класи пішли на педагогічний експеримент, який пов’язаний з виставленням і читанням навчальних предметів по парах. Думаю, що діти будуть мати переваги у тому, що на один день потрібно буде готувати меншу кількість предметів. А вчитель буде мати перевагу в тому, що той час, що відведений на предмет, буде мати можливість глибше викласти цей предмет і побачити зворотню дію між собою та учнями», - каже ректор ЖДУ ім. І. Франка Галина Киричук.

Самі ж учні діляться: жити за університетськими правилами до вподоби, хоч і дещо незвично.

«Друга пара, третій урок. Дуже зручно, тому що коли викладач викладає одразу два предмети, то половину пари один урок, а половину пари інший. А коли один предмет, то все одно цікаво, більше матеріалу встигаємо вивчити. Атмосфера комфортна, навіть стіни університету налаштовують на кращу роботу», - ділиться восьмикласниця Олександра.

«В принципі нормально, просто було трішки незвично через пари. Незвично, що перерв стало менше, у нас зараз тільки одна перерва у 20 хвилин, а звичайна десять. А так все добре, як у школі», - говорить одинадцятикласник Денис.

«Якщо чесно, то все звично: парти, дошка, все однакове. Я не здивована, усе нормально, все подобається, затишно, але трохи мені холодно», - додає одинадцятикласниця Дарина.

На відміну від учнів, вчитель фізики пані Наталя зізнається, що відчуває своєрідну напругу, втім додає: просто потрібен час, аби звикнути, а далі буде легше.

«Трохи напруга є, але нічого, потрібно звикнути. Я зараз буду йти на п’ятий урок у школу, часу вистачає, у мене є півгодини пройтися. Тобто, за часом я встигаю. Трохи незвично і нам, і дітям, що потрібно працювати 1 год. 20 хв, а не 45 хвилин. Але нічого, будемо звикати», - зізнається вчитель фізики Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 ім. М.Очерета Наталія Семенчук.

В університетських аудиторіях старшокласники пізнаватимуть науки до кінця навчального року. Щодо того, коли останні зможуть повернутися до стін рідної гімназії, поки невідомо, адже міська влада планує не відновлювати аварійну будівлю навчального закладу, а будувати нову. Остаточне рішення в цьому питанні мають поставити депутати на позачерговій сесії, яку обіцяють провести найближчим часом.

Нагадаємо, 5 лютого Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що у влади є три варіанти, куди відселити 700 учнів гімназії №23.

А вже 7 лютого 2019 мер створив робочу групу, яка підтримала пропозицію будівництва нового корпусу для гімназії № 23.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2019 року в Житомирській міській гуманітарній гімназії №23 імені М.Очерета в одному з класів обвалилася стеля. 5 лютого Сергій Сухомлин розповів, що у влади є три варіанти, куди відселити 700 учнів гімназії. 6 лютого стало відомо, що на час ремонту аварійного корпусу учнів 8-11 класів тимчасово переселять в корпуси Житомирського державного університету імені Івана Франка.

У вересні 2018 року в Житомирі відкрили відремонтовану та осучаснену будівлю гімназії №3 на вулиці Грушевського, реконструкція та наповнення якої коштували бюджету 101,6 мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 23 гімназія гімназія університет ремонт  
Матеріали по темі