Події

​Чоловіку, який у Житомирі перепродавав фальсифіковану горілку, «світить» штраф до 170 тис. грн

19 February 2019, 17:54

У Житомирській області закінчено розслідування і скеровано до суду обвинувальний акт щодо незаконного придбання з метою збуту фальсифікованого алкоголю.

Про це 19 лютого повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного придбання з метою збуту, незаконному зберіганні з цією метою та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв. У вівторок, 19 лютого 2019 року, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204 КК України та скеровано до суду для розгляду по суті», - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування, яке проводила фіскальна служба Житомирської області, встановлено, що ділок, з метою розповсюдження алкогольних виробів, налагодив схему придбання, зберігання та збуту фальсифікату. Так, під час обшуку в місці зберігання алкогольної продукції виявлено та вилучено майже 4 тонни фальсифікованих алкогольних напоїв.

«Відповідно до висновків криміналістичної експертизи спиртовмісних сумішей, рідини містять етиловий спирт та відносяться до спиртовмісних сумішей, фальсифікованих під алкогольний напій – горілку. За показником міцності не відповідають вимогам державних стандартів», - розповіли в прокуратурі.

Справу розглядатиме Богунський районний суд м. Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.

У прес-службі прокуратури Житомирської області додають, що за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України, передбачено покарання у виді штрафу у розмірі від 85 до 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року житомирські податківці «накрили» на Київщині підпільний цех по виробництву алкоголю, а згодом виявили на околиці Житомира, на території гаражного кооперативу склад, де зберігалось понад 3 тонни підробленого алкоголю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фальсифікат горілка алкоголь склад прокуратура суд ДФС  
Матеріали по темі