Місто

​У Житомирській мерії повідомили, коли намалюють «зебру» біля зони розвороту тролейбуса на Крошні

20 February 2019, 16:41

На вулиці Покровській (колишній Щорса) у Житомирі, неподалік залізничного переїзду та провулку Богуна, біля зони розвороту тролейбусів із Крошні, досі немає «зебри», й пішоходам доводиться ризикувати життям, перетинаючи проїжджу частину.

Про це 20 лютого розповів мешканець Крошні Сергій.

«Півроку тому там встановили знак пішохідного переходу, а «зебри» немає й досі. Ходять дорослі, старі, діти біжать до школи, і вони ризикують своїм життям, тому що водії не хочуть пропускати, а дехто каже: «Покажіть мені «зебру», - розповів житомирянин.

На запитання, коли нанесуть розмітку на небезпечному переході, Житомир.info звернувся до в.о. начальника управління транспорту Житомирської міської ради Валентина Васяновича.

"Паспорт вулиці" на Покровську вже розроблений, але в міськраді чекають сприятливих погодних умов, аби нанести "зебру", сказав посадовець.

«Дорожня розмітка наноситься навесні, як передбачено будівельними нормами. Цей пішоходний перехід є в переліку об’єктів, де в 2019 році буде наноситися розмітка. Орієнтовно це квітень 2019 року. Ми очікуємо фінансування на рівні минулого року, щоб поновити розмітку, в першу чергу, біля навчальних закладів та на центральних вулицях. А також у тих місцях, по яких були звернення», - розповів Валентин Васянович, уточнивши, що в минулому році розмітку наносило житомирське комунальне підприємство УАШ (управління автошляхів) та приватна фірма.

«Швидше за все, і цього року буде оголошуватися тендер», - сказав посадовець.

Нагадаємо, чому на дорогах міжнародного значення розмітка тримається кілька років, а у Житомирі вже зникає за півроку, з'ясовували на травневому виконкомі у 2018-му.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році на дорожню розмітку та оновлення пішохідних переходів збиралися витратити 1,6 млн грн. Оновлювали "зебри" та встановлювали "лежачі поліцеські" працівники УАШ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пішоходний перехід розмітка зебра Крошня  
Матеріали по темі