Місто

​Волонтери відновили зруйнований хуліганами плакат з військовослужбовцем на житомирській зупинці

25 February 2019, 18:35

На зупинці Довженка в Житомирі відновили плакат з фотографією військовослужбовця Андрія Верхогляда, що висів там у рамках соціального проекту «Обличчя миру». Посприяли цьому волонтери, ветеранські організації та, власне, самі військовослужбовці. Останні згадують, як минулого тижня двоє невідомих зірвали зображення, і шукати хуліганів взялися чи не усім містом спільно із правоохоронцями. Нині волонтери тішаться, що одного із хуліганів поліція вже затримала.

«В ніч з середи на четвер відбулась, так би мовити, «сандальна» акція. Двоє людей рівно о 24 годині 05 хвили зідрали з цієї зупинки фото Андрія Верхогляда. Камера висить, зафіксувала. Ветеранська організація самоорганізувалась і, щоб ви розуміли, в суботу вранці ми вже знали, хто це зробив. Поліція також паралельно з нами відпрацювала адекватно. Дівчину, яка зривала цей плакат, уже затримали, з нею спілкується і поліція, і СБУ. Другого чоловіка, я так розумію, іще шукають, але у нас є і прізвище, і ім’я, і адреса», - говорить Ярослав Павловський.


Відновлюючи світлину, кажуть волонтери, відновлюють справедливость. Разом із тим наголошуючи, що подібного у Житомирі не повинно траплятись, адже це місто героїв, військовослужбовців та патріотів.

«Це м’яке попередження, щоб таких випадків не траплялось. Тому що живий приклад, що менш ніж за добу ми знайшли. Сподіваємось, що таких випадків більше не буде, ми будемо їх попереджати», - каже Сергій Артьомов.

«Дуже родині сумно з цього приводу, але я сподіваюсь, що люди, які брали безпосередню участь у цій ситуації, будуть покарані. Я надіюсь, що в подальшому таких випадків не буде, тому що Житомир - патріотичне місто, яке завжди відстоює твердо свою позицію», - додає Леся Верхогляд.

«Житомир - не «сепарське» місто. У Житомирі найбільша кількість мобілізованих людей за всю історію у кількісних характеристиках, ніж у інших містах. Ми маємо розуміти, що це місто патріотів, де поважають ветеранів, військовослужбовців, і таких прикладів тут не буде ніколи», - наостанок зазначає волонтер Ярослав Павловський.

Нагадаємо, житомирська поліція знайшла жінку, яка зривала на зупинці плакат з військовим проекту «Обличчя миру».

Як повідомляв Житомир.info, вночі 20 лютого 2019 року на зупинці громадського транспорту на вулиці Довженка у Житомирі двоє невідомих пошкодили плакат соціального проекту «Обличчя миру», на якому був зображений лейтенант 72-ї ОМБр Андрій Верхогляд. Координатор проекту обіцяв грошову винагороду за інформацію про людей, які зірвали фото.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Обличчя миру плакат військовий зупинка  
Матеріали по темі