Суспільство

За рік у Житомирській області безробітні отримали майже 700 тис. грн на власну справу

27 February 2019, 10:07

У 2018 році 21 підопічний служби зайнятості Житомирської області отримав виплату допомоги з безробіття одноразово для започаткування власного бізнесу.

Про це Житомир.info повідомили у Житомирському обласному центрі зайнятості.

У Центрі зайнятості пояснюють: безробітним, яким виповнилося 18 років, та які не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом одного місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, за їх бажанням, допомога по безробіттю може виплачуватись одноразово для організації підприємницької діяльності.

Перевага в отриманні одноразової виплати допомоги по безробіттю надається категоріям громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванні (ст.14 Закону України «Про зайнятість населення»), зокрема, демобілізованим військовослужбовцям - учасникам АТО, внутрішньо переміщеним особам та особам з обмеженими фізичними можливостями.

«Упродовж 2018 року отримали допомогу по безробіттю одноразово (зареєструвались як підприємці) 21 особа, з них: 13 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, одна особа з інвалідністю та одна особа з числа внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума витрат з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на ці цілі впродовж 2018 року склала понад 693 тис. грн. Середній розмір допомоги по безробіттю, виплаченої одноразово для однієї особи, склав 33 тис. грн. Оскільки сума допомоги з безробіття, що нараховується конкретній людині, залежить від рівня її попередньої заробітної плати (доходу) і страхового стажу, суми одноразових виплат для зайняття підприємницькою діяльністю також суттєво різняться: від мінімальної – 13 700 грн до максимальної – майже 57 300 грн за підсумками 2018 року», – інформують у Центрі зайнятості.

Найбільш поширеними видами діяльності, за якими безробітні започатковували власну справу є: лісопильне та стругальне виробництво, надання послуг мобільного харчування, виробництво виробів з паперу та картону, розведення великої рогатої худоби молочних порід, роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, зайняття бджолярством, організація видів відпочинку та розваг.

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого 2019 року під час прес-конференції у Житомирському обласному центрі зайнятості анонсували впровадження «кар’єрного радника».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ ОТГ вакансія безробіття безробітний  
Матеріали по темі