Місто

​Батьки житомирських дітей ходили в мерію сваритися через вакцинацію

1 March 2019, 17:04

1 березня кілька десятків житомирян – батьки школярів та дошкільнят – прийшли до Житомирської міської ради, вимагаючи у чиновників припинити «дитячий геноцид», який полягає у недопуску до освітнього процесу дітей без щеплення вакциною КПК.

Про це повідомляють житомирські ЗМІ.

Про захід 1 березня повідомила також прес-служба Житомирської мерії, виклавши лише точку зору представників міськради.

«Недопуск дітей до навчальних закладів міста без довідки про вакцинацію чи протипокази до неї – це вимушений крок, пов'язаний із підвищенням рівня захворюваності на кір у Житомирі. Про це повідомив начальник департаменту освіти міської ради Арендарчук під час зустрічі з батьками школярів та вихованців дитсадків 1 березня. Зокрема, посадовець зазначив, що відповідне рішення було прийнято комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Житомирської міської ради 1 лютого 2019 року», - інформує мерія.

Далі прес-служба дає витримки із статті 15 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб», згідно з яким прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом.

«У разі, якщо профілактичні щеплення дитині не були зроблені, у зв’язку із медичними протипоказами, ви можете отримати відповідні довідки, звернувшись до Центру первинної медико-санітарної допомоги. В Житомирі достатньо вакцин від кору та інших керованих інфекцій згідно календаря щеплень. Вони якісні, ефективні і безпечні», - цитує прес-служба міськради начальника управління охорони здоров’я Марію Місюрову.

Йдеться також про альтернативні шляхи навчання, які пропонували батькам для навчання їхніх дітей: індивідуальна форма навчання, екстернат і дистанційна форма навчання.

«Представники виконавчих органів міської ради наголошують, що подібні обмеження були введені для попередження подальшого розповсюдження небезпечного вірусного захворювання в Житомирі. За інформацією Житомирського міськрайонного відділу обласного лабораторного центру, з 1 по 21 січня 2019 року в Житомира зареєстровано 140 випадків захворювання на кір: 58 серед дорослих і 82 серед дітей», - зазначає сайт міськради.

Нагадаємо, 4 лютого 2019 влада Житомира пояснила механізм заборони допуску невакцинованих дітей до навчання. Станом на 21 лютого 2019 найбільше хворих на кір дітей зареєстровано у НВК №11 м. Житомира – 16. У яких іще навчальних закладах виявлено кір і по скільки випадків – тут.

Як повідомляв Житомир.info, у ЗОШ №28 м. Житомира, де останнім часом діти хворіють на кишкові розлади, з 1 березня запровадили карантин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада кір щеплення вакцинація  
Матеріали по темі