Місто

Житомирянину відповіли на петицію про скейт-парк без згадки про набережну, де його збиралися будувати

4 March 2019, 16:38

Питання будівництва скейт-парку в Житомирі підніматиметься в рамках Концепції інтегрованого розвитку міста до 2030 року, де буде визначено його локацію, замовника будівництва та джерело фінансування.

Про це йдеться у відповіді заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів рад Вікторії Краснопір на петицію житомирянина Андрія Тичини «Створення скейт-парку в Житомирі», яка в лютому 2019 набрала необхідних 250 голосів.

«У нас в місті є багато спортсменів-райдерів, які розвиваються в таких сферах, як: BMX-спорт, скейтбординг, катання на трюковому самокаті або на роликах. Але у нашому місті немає спеціалізованої площадки для катання, як в інших містах України. Олімпійський комітет додав дисципліну BMX Park Freestyle в програму ігор на 2020 рік, і він вважається офіціальним видом спорту. Прошу розглянути рішення про створення скейт-парку в Житомирі», - йдеться у проханні.

Відповідь заступника мера наступна.

«Розглянувши Вашу петицію від 27.01.19 щодо створення скейт-парку в м.Житомирі, виконавчий комітет Житомирської міської ради повідомляє наступне. Рішенням сесії Житомирської міської ради від 07.02.2019 № 1359 затверджено Концепцію інтегрованого розвитку м.Житомира до 2030 року. Після створення координаційної ради з впровадження Концепції Ваша пропозиція, щодо створення скейт-парку в м.Житомирі, буде врахована у розділі активне місто по створенню середовища для самореалізації та змістовного дозвілля активної молоді міста. На підставі результатів комісійного обговорення та визначення локацій розміщення скейт-парку з визначенням замовника будівництва, джерел фінансування обумовленого об’єкту, департамент містобудування та земельних відносин міської ради як спеціально уповноважений орган містобудування та архітектури видасть містобудівні умови і обмеження для проектування спортивного об’єкту», - йдеться у відповіді Вікторії Краснопір.

На диво, жодним чином не згадується про реконструкцію набережної річки Тететрів у Житомирі, в рамках якої йшлося про той самий скейт-парк, а також про роледром, склеледром, мотузковий парк та спортмайданчики.

Нагадаємо, у квітні 2017 року тодішній заступник міського голови Житомира Матвій Хренов в ефірі «Діалогів» на Житомир.info розповідав, що нижня набережна поблизу пішохідного мосту в парку культури та відпочинку імені Гагаріна, в першу чергу, буде розрахована для активної молоді, і там буде передбачена спортивна локація. Влітку 2018 проект реконструкції набережної у Житомирі став одним з 70 переможців Програми підтримки секторальної політики. У вересні 2018 віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко говорив, що проект з будівництва спортивно-рекреаційної інфраструктури на набережній у Житомирі є амбітним і має надихнути займатися спортом не тільки житомирян, але й залучити українців з усіх регіонів. Тоді ж мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що місто отримає 12 мільйонів гривень від ЄС на початок реконструкції набережної.

5 грудня 2018 головний архітектор Житомира Юрій Безбородов на своїй сторінці у фейсбук опублікував світлини з проекту реконструкції набережної, а 12 грудня 2018 провели аукціон із закупівлі послуг з реконструкції набережної річки Тетерів, участь у якому взяли дві житомирські фірми.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про створення скейт-парку за адресою вулиця Київська, 13 виконком Житомирської міської ради прийняв ще в серпні 2013 року, роботи планували завершити до листопада. Однак у квітні 2014 року на майданчику стояли коробки з дерева та підручних матеріалів, які своїми руками облаштували місцеві скейтбордисти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скейт-парк петиція набережна  
Матеріали по темі