Суспільство

На жителів Житомирської області екологи склали 20 протоколів за спалювання сухої трави

28 March 2019, 10:22

Цього року Державна екологічна інспекція Поліського регіону зафіксувала у Житомирській області 20 випадків спалювання сухотрав’я.

Про це 28 березня у коментарі Житомир.info розповіли в Державній екологічній інспекції Поліського регіону.

«Зафіксувавши факт випалювання сухої трави, складаємо протокол за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення («Самовільне випалювання рослинності або її залишків»). Цього року до адмінвідповідальності притягнули понад 20 осіб. Загальна сума штрафів – близько 3,5 тис. грн. Всі штрафи сплачені. Варто зауважити, що за весь минулий рік було складено близько 60 протоколів», – поінформували в екологічній інспекції.

Екологи також нагадали про розміри штрафів за спалювання сухої рослинності: громадянам загрожує штраф від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів, посадовим особам – від 50 до 70.

Детальніше про штрафи - тут

Тим часом в управлінні ДСНС України у Житомирській області б’ють на сполох: щодоби рятувальникам доводиться гасити десятки займань сухої трави. Масове випалюють рослинності нерідко призводить до матеріальних збитків, а також до травматизму людей. Скажімо, 24 березня в с. Червоносілка Пулинського району, намагаючись загасити палаючу суху траву та чагарники, постраждала 52-річна жінка: надихавшись їдкого диму, вона втратила свідомість та впала у вогонь. Коли її виявили односельці, на ній вже майже не залишилося одягу. Постраждала з опіками потрапила до реанімації.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби 8 березня 2019 року сухотрав’я горіло на площі 60 га. А 20 березня у селі Ставки Радомишльського району спроба пенсіонерки спалити суху рослинність обернулася збитками і для неї, і для сусіда: вогонь знищив сарай, сінник на подвір’ї пенсіонерки, а також два автомобілі, що стояли на сусідському дворі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологія трава суха трава пожежа  
Матеріали по темі