Місто

​У 2019 році розпочнуть реконструкцію житомирського драмтеатру за 35 млн грн, - Гундич

28 March 2019, 15:49

Реконструкцію Житомирського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги планують розпочати цьогоріч і вже виготовили проект.

Про це розповів голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, - інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Якщо говорити відверто, то з моменту відкриття театру тут не було жодної реконструкції і капіталовкладень. Сьогодні ми розробили проект реконструкції театру, який пройде експертизу у квітні. Реконструкцію плануємо розпочати у 2019 році, а завершити у наступному році», – розповів Ігор Гундич.

За інформацією прес-служби ОДА, орієнтовна вартість будівельних робіт – 35 млн грн. Для реалізації проекту планується залучити кошти обласного та міського бюджетів, а також кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко вважає, що вже прийшов час житомирському драмтеатру отримати статус «національного».

Як повідомляв Житомир.info, 11 грудня 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав договір з ТОВ «Група «Гарант» на розробку проектної документації на будівництво об’єкту «Ремонтно-реставраційні роботи по будівлі Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені Кочерги» за 1 млн 398 тис. 379,66 грн, без ПДВ.

У жовтні 2018 року директор Житомирського драмтеатру Наталія Ростова розповідала про проект реконструкції будівлі, за яким планують капітально відремонтувати комунікації: водопостачання, теплопостачання, електрику, механіку сцени, звуку, світла, а також зробити експертний висновок по техстану будівлі. Сам дизайн залу та фойє, за словами керівника драмтеатру, не зміниться.

Інтерв’ю з Наталією Ростовою читайте тут.

Попередній тендер на капітальний ремонт будівлі житомирського драмтеатру проводили ще у 2013 році, тоді планували замінити вітражі, вхідні двері та віконні блоки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: драмтеатр реконструкція ОДА Гундич  
Матеріали по темі