Події

У Житомирській області поліція склала протокол про булінг в сільській школі і передала матеріали до суду

28 March 2019, 16:57

Брусилівський районний суд Житомирської області розглядав матеріали справи, які надійшли від начальника Брусилівського відділення поліції Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирської області, стосовно учениці ЗОШ села Хомутець про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.173-4 КУпАП (булінг (цькування) учасника освітнього процесу).

Постанова Брусилівського райсуду від 18 березня 2019 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень 22 березня.

«Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення від 27 лютого 2019 року ОСОБА_1 20, 21 лютого 2019 року близько 10 години та протягом вересня 2018 року по лютий 2019 року вчинила булінг психологічного характеру у приміщенні Хомутецької загальноосвітньої школи, розташованої по вулиці Шкільній, 22 в с. Хомутець, відносно однокласниці ОСОБА_2, що виразилося в підбурюванні однокласників проти неї, обзиванням образливою кличкою, погрозами, внаслідок чого могла бути заподіяна шкода психічному здоров'ю потерпілого. Булінг ОСОБА_1 вчинила спільно з ОСОБА_3 Чим вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.2 ст.173-4 КУпАП», - йдеться в матеріалах суду.

Суддя зауважив, що в протоколі не є зрозумілим час вчинення адміністративного правопорушення, до протоколу не долучено пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, тому «суд позбавлений можливості об'єктивно розглянути справу про адміністративне правопорушення та прийняти рішення про наявність чи відсутність в діях ОСОБА_1 складу адміністративного правопорушення».

Відтак суд постановив повернути адміністративні матеріали начальнику Брусилівського відділення поліції для належного оформлення.

В статті 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначено, що діяння, передбачене частиною другою цієї статті, вчинене малолітньою або неповнолітньою особою віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн до 3400 грн) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Нагадаємо, з моменту набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу» працівниками ювенальної превенції Житомирщини станом на 15 березня було складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з цькуванням однокласників.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні з 19 січня 2019 року вступив у дію закон про протидію булінгу, який передбачає покарання у вигляді штрафу або громадських робіт за моральне та фізичне насильство. Пояснення поліції з приводу дії закону читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: булінг суд Брусилівський район школа  
Матеріали по темі