Місто

​Пожежні машини, 50-метрова драбина і 70 рятувальників: «спецоперація» у житомирській висотці

29 March 2019, 11:41

28 березня рятувальники Житомира ліквідували умовну пожежу та врятували мешканців 16-типоверхового житлового будинку по вул. Отаманів Соколовських (район міськмолзаводу).

Про це 28 березня повідомив сайт УДСНС у Житомирській області.

«Ці заходи відбувалися під час тактико-спеціальних навчань, які були проведенні для тренування особового складу у гасінні пожеж у будинках підвищеної поверховості. Згідно задуму, загоряння сталося у квартирі на 11-у поверсі. Про пожежу о 10:05 вогнеборців сповістили мешканці будинку. Згідно розкладу виїздів (виклику №2) на місце події почали прибувати пожежно-рятувальні підрозділи міста. Орієнтовна площа пожежі склала 80 кв. м», - інформує прес-служба управління ДСНС.

В апаратах для захисту органів зору та дихання вогнеборці проводили пошук та евакуацію постраждалих з верхніх поверхів. Одного травмованого зняли з 9-го поверху за допомогою 30-метрової автодрабини, ще двох – на «люльці» 50-тиметрової з 12-го, інші 4 чоловіка вивели по незадимлюваній сходовій клітині. Загалом кількість врятованих склала 7 осіб. О 10:27 пожежу локалізовано та ще через 10 хвилин ліквідували.

Загалом на імітовану надзвичайну подію залучалося 7 одиниць основної техніки, 3 додаткової та близько 70 чоловік особового складу, - повідомляє прес-служба

Такі тренування необхідні як для рятувальників так і для мешканців таких будинків, - каже заступник начальника Управління ДСНС Житомирської області Олег Держанівський.

«Під час ліквідації пожеж у будинках підвищеної поверховості проблемним питанням є порятунок громадян. Наприклад, згідно правил безпеки, при сильному вітрі забороняється використовувати в роботі автодрабини. Також один із факторів, який перешкоджає організації гасіння пожежі та порятунку людей – це розміщення особистого транспорту мешканців, який перешкоджає проїзду та встановленню пожежних автомобілів. Тому під час таких навчань ми намагаємося донести громадянам, що їхня безпека у їхніх руках», - розповідає Олег Держанівський.

Нагадаємо, 21 червня 2017 року на вулиці Івана Сльоти горіла трикімнатна квартира в 14-типоверховому будинку.

Як повідомляв Житомир.info, жодна з трьох висоток, розміщених у мікрорайоні Богунія в Житомирі, не відповідає вимогам правил пожежної безпеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: висотка пожежа будинок УДСНС  
Матеріали по темі