Влада

У Житомирі планують на 5 грн збільшити вартість обідів для малозабезпечених, які їм надають безкоштовно

2 April 2019, 14:10

Вартість безкоштовних обідів для малозахищених верств населення Житомира планують збільшити до 40 грн.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про встановлення вартості безоплатного харчування за рахунок коштів місцевого бюджету» опублікований на сайті мерії від 1 квітня 2019 року.

У проекті рішення зазначено, що виконком вирішив «встановити граничну вартість одного безоплатного обіду – 40,00 гривень для малозахищених верств населення Житомирської міської об’єднаної територіальної громади за рахунок коштів місцевого бюджету.

А до державних свят та визначних дат планують організовувати та проводити святкові обіди вартістю 75,00 гривень за один.

У додатку до проекту рішення є перелік свят, на які для нужденних готуватимуть обіди вартістю 75 грн.



У департаменті соціальної політики Житомирської міської ради в коментарі Житомир.info поінформували, що нині вартість буденних обідів для малозабезпечених складає 35 грн, а святкових – 60 грн.

У рішенні виконкому міської ради від 20.03.2019 «Про затвердження Положення про надання адресних соціальних допомог громадянам Житомирської міської об’єднаної територіальної громади» розтлумачують, яким саме категоріям громадян пропонують такі обіди.

«Безоплатне гаряче харчування надається упродовж одного місяця один раз на рік малозабезпеченим громадянам, які потрапили у скрутне матеріальне становище в зв’язку з хворобою та з інших причин, а також потерпілим від стихійного лиха, пожежі, що підтверджено відповідними документами, у яких середній сукупний дохід на одного члена сім’ї складає до 110% встановленого законодавством на момент звернення прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність», – йдеться у документі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році вартість безкоштовних звичайних обідів для малозахищених верств населення Житомира пропонували збільшити з 25 до 30 гривень, а святкових – з 40 до 60 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обід нужденний їжа малозабезпечений  
Матеріали по темі