Здоров'я

Найсучасніше обладнання з виявлення новоутворень та пухлин шкіри в Оксфорд Медикал Житомир - Heine Delta 20 Т

4 April 2019, 09:42

Виявити меланому (злоякісне новоутворення шкіри) можна за допомогою спеціального приладу - дерматоскопа, який збільшує зображення родимки в 10 разів. Чим сучасніше і якісніше прилад, тим більше шансів виявити переродження на початковій стадії.

Меланома - одна з найнебезпечніших пухлин, швидко дають метастази. Вчасно не розпізнана, меланома проростає і неминуче призводить до смерті. Але якщо її виявити на самій початковій стадії, людину можна врятувати.

Чому виникає меланома?

Появі раку і меланоми сприяють спадкова схильність, різні хімічні канцерогени, які можуть бути факторами, пов'язаними з професією людини або з поганою екологією. Також стимулює рак іонізуюча радіація та ультрафіолетове випромінювання Сонця. Деякі «любителі» під час пляжного сезону наполегливо знущаються над своєю шкірою, намагаючись досягти максимального засмаги. Ультрафіолетові промені ж, потрапляючи на шкіру, викликають потужну продукцію вільних радикалів, які викликають передчасне старіння шкіри, а також безпосередньо пошкоджують генетичний апарат клітин, викликаючи їх мутації. Такі мутовані клітини можуть «зірватися» і почати безконтрольно розмножуватися, утворюючи злоякісну пухлину. Крім того, ультрафіолетове випромінювання викликає зниження імунітету, але ж головне завдання імунітету - боротися з такими злоякісними клітинами. І хай не помиляються завзяті відвідувачки соляріїв щодо безпеки цієї процедури щодо звичайного сонця: довгохвильове світло ламп цих установок ще більш підступний - він не викликає опіків, але розвиток імунодефіциту зобов'язан саме йому! Точно також потрібно бути обережним під час робіт в городі, коли сонце безжально пече і спалює відкриті ділянки тіла. Крім того, якщо родимки або інші утворення на шкірі знаходяться в такому місці, де постійно травмуються одягом (на шиї, поясі, область носіння бюстгалтера і т.д.), то краще їх видалити, оскільки щоденні мікротравми рано чи пізно можуть призвести до переродження доброякісного утворення в злоякісне. Якщо утворення на шкірі (родимка, папілома, кератома, бородавка і ін.) здорові, то їх грамотне видалення не принесе ніякої шкоди.

У меланому може переродитися не тільки родимка, а й зовні звичайне пігментну пляму (невус або лентіго). Існують так звані диспластичні (атипові) невуси, ризик їх переродження в меланому вищий в порівнянні з іншими новоутвореннями шкіри. З іншого боку, меланома може розвинутися з маленьких невидимих оком злоякісних клітин на фоні зовнішньо здорової шкіри.

А якщо говорити саме про родимки, то існують конкретні симптоми, які вказують на їх зміни. Ці зміни нерідко можна побачити і самому.

Що повинно насторожити в родимці?

- Асиметрія родимки. У нормі, якщо через середину родимки можна провести уявну пряму, половинки будуть симетричні. Якщо симетрія порушена, родимку слід показати фахівцеві.

- Нерівний край. У доброякісної родимки зазвичай рівні краї. Рвані, порізані, нечіткі - одні з ознак переродження.

- Неоднаковий колір різних частин родимки. Доброякісна родимка зазвичай одного кольору - від світло-до темно-коричневого. Поява чорних, червоних, синіх вкраплень має насторожити.

- Занадто великий розмір. Діаметр родимки більше 6 мм говорить про те, що вона потенційно небезпечна і за неї треба спостерігати.

- Мінливість родимки. Якщо родимка різко змінила колір, форму країв або початку швидко збільшуватися, це може бути першою ознакою меланоми.

Будь-який з цих ознак може свідчити про переродження родимки у меланому, тому вимагає термінового дерматоскопічне дослідження і консультації лікаря.

Чому досвідчені лікарі обирають цифрові дерматоскопи?

Цифровий дерматоскоп з фотофіксацією, на відміну від звичайного, дає можливість побачити характерні доброякісні або злоякісні зміни в утворенні на ранньому доклінічному етапі, і зберегти зображення в електронному вигляді, щоб згодом його можна було порівняти з новим зображенням, припустимо, через місяць або рік, і простежити відбулися за цей час зміни. До того ж у пацієнта є можливість показати зображення фахівцям з інших спеціалізованих лікувальних установ і отримати консультацію, не виїжджаючи з дому.

Дерматоскоп Heine Delta 20 Т є досконалим діагностичним інструментом для дослідження новоутворень шкіри, пігментних плям, меланом. Дерматоскопи HEINE можуть похвалитися високою якістю, застосуванням новітніх технічних розробок, використанням кращих матеріалів у виробництві і довгим терміном експлуатації приладів, що випускаються.

Прилад застосовують після використання на шкірі спеціального масла, що робить верхній шар шкірного покриву більш прозорим і доступним для діагностики або поляризаційного світла. У даній моделі доступні обидва види діагностики, що робить роботу лікаря більш ефективною. Використовуючи дерматоскоп Heine Delta 20 T лікар може сам вибрати необхідний метод діагностики в залежності від виявленої клінічної картини. Перемикання між режимами відбувається натисненням однієї кнопки.

Переваги дерматоскопа Heine Delta 20 Т

  • дозволяє розпізнавати меланоми на ранній стадії (до проростання крізь базальну мембрану) і оцінювати активність поділу модифікованих клітин.
  • перемикання режимів дає можливість вивчити поверхневі і глибоко лежачі шари шкіри за одну процедуру. Це необхідно при диференціальної діагностики багатьох патологій: зокрема, вузликової і амелацітовой меланом.
  • приєднується до цифрового фотоапарата Canon
  • 1300D, що дозволяє зберігати та упорядкувати зображення.
  • об'єктив-ахромат виключає колірні аберації і «розмитість» видимих кордонів.

Колірна температура світлодіода (5000 К) відповідає висвітлення робочої області полуденним сонцем.

Тепер даний прилад дозволить побачити найдрібніші подробиці в утвореннях на шкірі, не тільки на її поверхні, але і в глибоких шарах, а також об'єктивно оцінити в реальному часі підозрілі ознаки неопластичного захворювання на ранніх доклінічних стадіях.

На даний момент, серед всіх медичних центрів, цей прилад має тільки Оксфорд Медикал Житомир!

Більш детально дізнатися про дерматоскопію або записатися на прийом та обстеження дерматолога ви можете за номерами : +38 (068) 055 22 55 або (0412) 55 22 55

Ми піклуємося про здоров’я наших пацієнтів та робимо це лише сучасним обладнанням.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі