Влада

​У Житомирі працівники дитсадків та позашкільних навчальних закладів будуть отримувати 15% надбавки

23 April 2019, 12:55

У Житомирі з 1 липня 2019 року працівники дошкільних та позашкільних навчальних закладів будуть отримувати надбавку в розмірі 15%.

Таке рішення за пропозицією комісії з соціально-гуманітарних питань ухвалили на сесії міської ради 23 квітня.

«Доповнити проект рішення «Про внесення змін і доповнень до міської цільової Програми розвитку освіти міста Житомира на період 2019-2021 років» заходом щодо встановлення надбавки за складність та напруженість для педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів та позашкільних навчальних закладів в розмірі 15% з 01.06.2019 р.», - зачитав пропозицію мер Сергій Сухомлин та зауважив, що, якщо не піднімати зарплату вихователям, то вони всі «виїдуть в Італію бабусь доглядати».

Втім, депутати вирішили, що доплата буде не з червня, а з 1 липня.

У коментарі Житомир.info директор департаменту освіти Валентин Арендарчук повідомив, що на цю надбавку щомісяця треба виділяти 1,3 млн грн.

«Зараз середня зарплата вихователя, який має вищу категорію, 5,5 тис. грн. На підвищення в 15% з міського бюджету треба щомісяця 1 млн 300 тис. грн», - пояснив Валентин Арендарчук.

Також депутати проголосували за направлення звернення до Кабінету міністрів щодо необхідності передачі фінансування закладів професійно-технічної освіти обласним бюджетам.

«У ПТУ навчаються діти з області, а не з Житомира, тому треба передавати їх обласній владі», - пояснив мер Сергій Сухомлин.



Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок надбавка зарплата освіта  
Матеріали по темі