Події

Житомирський суд повторно розглядає справу про вбивство житомирянина Олександра Жадька

24 April 2019, 11:28

23 квітня Богунський районний суд розпочав повторний розгляд справи стосовно жорстокого вбивства Олександра Жадька. Злочин стався у селі Зарічани Житомирського району влітку 2014 року. Після рішення суду першої інстанції, який ухвалив виправдувальний вирок, родичі вбитого подали апеляцію і добились повернення справи на повторний розгляд і 23 квітня 2019 року Богунський районний суд розпочав допит потерпілих.

Під час судового засідання обвинувачений Володимир Довгалюк подав ряд клопотань, які стосувались відводу суддів та відводу прокурора, втім, суд не задовольнив ці клопотання сторони захисту і розпочав розгляд справи по суті.


За словами родичів убитого, за п’ять років вже зібралось від 10 до 15 томів справи, проведено ряд державних експертиз і на їх переконання, доказів більш ніж достатньо.

«Що відбувається: обвинувачений Довгалюк і його захисники бачать, що доказів по справі достатньо, що саме Довгалюк вбив мого брата. Відповідно, розуміючи це, вони роблять клопотання, щоб затягнути час. На попередніх трьох засіданнях спочатку ввели у справу другого адвоката Нагорну, на наступне засідання вона не з’явилась, через засідання він зробив два клопотання, або навіть три, про якісь нібито порушення на досудовому слідстві. А вже сьогодні ми побачили клопотання про відвід суддів, а потім вже й відвід прокурора. Це все - намагання уникнути відповідальності, затягнути розгляд справи у Богунському районному суді. Але ми бачимо, що суд, на мій погляд, об’єктивно ставиться до справи і відповідно, відхилив всі клопотання та почав допитувати потерпілих в справі. Я сподіваюсь, що на наступному засіданні ми не тільки допитаємо потерпілих, а й допитаємо свідків і будемо досліджувати докази по матеріалах справи», - розповідає брат вбитого Юрій Жадько.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 18 червня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, у 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району: тіло 43-річного чоловіка знайшли з десятком ножових поранень. Довгий час обвинувачений Довгалюк знаходився на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці 2015 року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів у справі вбивства Олександра Жадька. 20 січня 2017 року судовий експерт підтвердив, що на відеоматеріалах справи зображений обвинувачений.

У листопаді 2017 року прокурор просив 15 років тюрми і відшкодування моральної шкоди. 15 листопада 2017 року суд виправдав Володимира Довгалюка, однак прокуратура не погодилася з таким вироком. Після цього суддя Грубіян вперше в історії Житомирського райсуду зібрав прес-конференцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Жадько суд засідання вбивство Довгалюк  
Матеріали по темі