Місто

Ціни на великодню випічку, яйця та м’ясо на житомирському ринку незадовго до свята

24 April 2019, 15:48

До Великодня лишаються лічені дні, тому люди, які відзначають свято, вже затоварюються на базарах та у магазинах. До прикладу, на Житньому ринку в Житомирі продавці пропонують неабиякий асортимент великодньої випічки з різними начинками.


«Курага, родзинки, цукати - все натуральне», - так презентує паски зі свого прилавку продавчиня Наталія, наголошуючи, що має ціни на будь-який гаманець.

«40 грн, 26 грн, по 10 грн є, на різного покупця розраховано», - додає Наталія.

Про свої кекси, паски та великоднє печиво залюбки розповідає і пані Леся.

«Найнижча вага 100 г - 12 грн і сягає аж до 1 кг за 130 грн. Виробники є і Житомир, і Київ. Смачні, бісквітні, солодкі гарно прикрашені… Люди старалися, щоб всім приємно зробити для свята», - розповідає продавчиня Леся.

Що ж до попиту та реакції покупців на ціни продавчиня каже: поки робити висновки зарано, втім зауважує, що донині ніхто не скаржився.

«Сьогодні ще не можна проаналізувати, бо це тільки початок, але до католицького свята брали, і я б не сказала, що були якісь сумніви щодо цін. Дехто хоче сам приготувати, через те беруть прикраси», - говорить Леся.

Іще одна із головних страв на великодньому столі – крашанка. Тому йдемо дивитися скільки коштують курячі яйця. Ціни – від 16 грн до 27 грн, вартість залежить від розміру та виробника, – роз’яснюють продавці.

«Яйця не дуже подорожчали, такі як і в минулому році. Ціни доступні, яйця хороші, гарненько беруть. Більшенькі 25-27 грн, меншенькі 18-21 грн», - коментує продавчиня Валентина.

Опісля пані Валентина береться радити, які яйця краще фарбуються та прикрашаються.

«Фарбуються найкраще коричневого кольору, якщо в цибульнику, у фарбі також і біленькі будуть гарненькі, якщо меншого розміру, то етикеточки гарно будуть підходити», - каже продавчиня Валентина.

За домашні ж яйця доведеться викласти майже на 10 грн більше, аніж за фермерські.

«35 грн, беруть, тому що свято. Беруть і один, і два, і три десятки – як хто», - відповідає продавчиня Любов.

Асортиментом на прилавках хизуються й продавці з м’ясного павільйону, запевняючи – ціни прийнятні не «б’ють» по кишені.

«Перш за все беруть, щоб запекти, – буженинка має бути на столі. Беруть стегенця - 130 грн/кг, є на фарш, дешевше - 120 грн, 100 грн, 85 грн. Асортимент товару великий. Якщо порівняти з минулим роком ціни, не відрізняються», - рекламує свій товар Інесса.

«Ціни нормальні - 120 грн домашній натуральний продукт. Домашня курочка - 250 грн просимо, але не дають, проте можна торгуватись. У нас усе можна, заходьте, торгуйтесь, вибирайте, будемо дуже раді», - сказала продавчиня Валентина.

Скільки на ринку в Житомирі у 2018 році коштувало придбати кошик продуктів до Великодня, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ринок Пасха Великдень яйця м'ясо  
Матеріали по темі