Місто

Житомиряни можуть замовити онлайн оригінальні номери на авто та отримати їх посилкою

24 April 2019, 16:32

Відтепер житомиряни можуть отримати індивідуальний номерний знак (ІНЗ) без жодного візиту до сервісного центру МВС.

Про це 24 квітня Житомир.info повідомив Регіональний сервісний центр МВС у Житомирській області.

«Відсьогодні українці можуть замовити та оплатити виготовлення ІНЗ онлайн, через Електронний кабінет водія, а отримати готовий номерний знак – у найближчому відділенні «Нової пошти». Вартість послуги доставки «Нова пошта» фіксована – 500 грн», - йдеться у повідомленні.

За даними сервісного центру, ще зовсім недавно у процесі замовлення номерів автовласники були змушені щонайменше тричі звертатись до Головного чи територіального сервісного центру МВС: уперше – щоб перевірити, чи вільний конкретний номерний знак, вдруге – щоб замовити виготовлення та підписати макет ІНЗ, і втретє – щоб забрати готовий ІНЗ. Це вимагало значних витрат часу та коштів громадян.

Завдяки Електронному кабінету водія усі громадяни України, незалежно від місця їх проживання, мають однакові можливості отримати державну послугу прозоро, з мінімальними витратами часу та зусиль.

«Для того, щоб скористатися новою послугою, потрібно авторизуватися в Електронному кабінеті водія. Онлайн-сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги». Доступ до е-Кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID. У розділі «Замовлення ІНЗ» потрібно підібрати індивідуальний номерний знак, перевіривши його унікальність та зовнішній вигляд. Якщо введений номер іще ніким не зайнятий, система автоматично розрахує вартість замовлення ІНЗ. На цьому етапі користувач може обрати один серед двох можливих способів отримання ІНЗ: доставка у відділення «Нова пошта» або можливість самостійно забрати виготовлені номери у Головному сервісному центрі МВС у Києві (безкоштовно). Наступний етап — автоматичне формування заяви на отримання ІНЗ, яку користувач повинен підписати за допомогою власного кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Завершенням процесу отримання послуги є оплата ІНЗ. Вартість послуги доставки «Нова пошта» фіксована – 500 грн», - інформує Регіональний сервісний центр МВС у Житомирській області.

Уся інформація про це нововведення є на сайті Головного сервісного центру МВС України.

У розпорядженні Житомир.info є два кадри, відзняті на житомирських вулицях. На одному на номерному знакові вказано «Детка», на іншому – «Бывший».

Нагадаємо, в листопаді 2018 року в Житомирі зареєстрували автомобіль BMW Х5 з екологічним стандартом «Євро-3».

Як повідомляв Житомир.info, за рік роботи, у 2018-му, послугами сервісного центру МВС у Житомирі скористались понад 35 тисяч громадян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сервісний центр МВС номери  
Матеріали по темі