Місто

​Житомирські школярі привезли два «золота» і «срібло» з міжнародного фестивалю комп'ютерних технологій

26 April 2019, 15:15

З 20 по 23 квітня в румунській столиці Бухарест проходив міжнародний конкурс з комп'ютерних технологій «Infomatrix-2019», з якого житомирські старшокласники привезли два «золота» і «срібло».

Про це Житомир.info повідомив керівник конкурсної групи, вчитель інформатики Житомирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №17 Микола Тарасюк.

«На конкурсі, участь у якому взяли 36 країн світу, до збірної України з 15 учнів увійшли житомирські школярі: Новицька Світлана, 9 клас ЗОШ №17 (категорія «Комп'ютерне мистецтво»), Федоров Олександр, 11 клас ЗОШ №17 (категорія «Короткометражні фільми»), Пазич Артем, 10 клас, Житомирський міський ліцей при ЖДТУ (категорія «Програмування»). Також були учні з Києва, Одеси, Дніпра, Маріуполя та Херсона. Діти представили свої проекти в таких категоріях: короткометражні фільми, комп'ютер арт, програмування, дрони, рух по лінії, керовані роботи. Збірна команда виборола 3 золотих, 4 срібних та 7 бронзових медалей. У житомирян результат наступний: Новицька Світлана - золота медаль, Федоров Олександр - золота медаль, Пазич Артем - срібна медаль. Саме нашій Світлані разом з одеситкою Маргаритою Кривдою випала честь виносити прапор України на міжнародному конкурсі», - йдеться в повідомленні керівника групи.

За словами Миколи Тарасюка, підготовка до конкурсу тривала місяць. За цей час матеріали переклали на англійську, підготували виступ, хтось перезняв окремі частини фільму. Наступних два роки конкурс «Infomatrix-2019» пройде в Мексиці, тож житомирська команда може знову потрапити на світову арену за результатами відбіркових турів.

«Дякуємо небайдужим людям, які допомогли нам з цією поїздкою. Тепер шукаємо спонсорів на конкурс у Мексиці», - каже Микола Тарасюк.

Нагадаємо, у квітні 2019 вихованці Житомирського міського центру науково-технічної творчості презентували у Києві свої енергопроекти і стали призерами всеукраїнського екологічного конкурсу.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 житомирські старшокласники Анна Кіпчук та Олександр Закревський отримали відзнаку на ХХІІІ Міжнародній конференції-конкурсі в Мінську за ідею з вітряками на дорогах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школяр нагорода відзнака конкурс  
Матеріали по темі