Здоров'я

За рік у Житомирській області 10 медпрацівників постраждали через нещасні випадки, пов’язані з виробництвом

2 May 2019, 10:34

У 2018 році у закладах охорони здоров’я Житомирської області зареєстровано 8 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, в яких постраждали 10 людей.

Про це до Всесвітнього дня охорони праці, який відзначається 28 квітня, повідомив прес-центр управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з посиланням на експерта УОЗ за напрямом «Охорона праці та метрологія» Ольгу Кутіну.

«У 2018 році у закладах охорони здоров’я області зареєстровано вісім нещасних випадків, що пов’язані з виробництвом (в 2017 році – сім, 2016 році – сім, 2015 році – три). Кількість потерпілих з втратою працездатності на один робочий день і більше (…) становить десять осіб, з них сім – це жінки. Сума штрафів, що сплачена посадовими особами за порушення вимог законодавства про охорону праці, пов’язаних з нещасним випадком – 255 грн», - інформує прес-центр.

За даними Ольги Кутіної, 4 нещасні випадки на виробництві сталися в КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», де, зокрема, у ДТП травми отримали водій та два медпрацівники «швидкої». У Центральній районній лікарні Бердичівського району стався один нещасний випадок зі смертельним наслідком. По одному нещасному випадку трапилося в обласному протитуберкульозному санаторії для дорослих «Лісова казка», Хорошівській ЦРЛ, КП «Центр ПМСД» м. Житомира.

За видами подій нещасні випадки на виробництві розподілились так:

  • дорожньо-транспортна пригода – п’ять потерпілих,
  • падіння, в тому числі з висоти - три потерпілих, один з них помер;
  • травма, заподіяна іншою особою – два потерпілих.

«Причиною нещасних випадків є протиправні дії сторонніх осіб, особиста необережність працівників, порушення ними Правил дорожнього руху, вимог посадових інструкцій та інструкцій з охорони праці. Крім того, у 2018 році сталися два нещасні випадки в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф.Гербачевського та Коростенській ЦМЛ, що не пов’язані з виробництвом і на які відповідні акти не складалися», - інформує УОЗ.

Також минулого року зареєстровано два випадки професійних захворювань на туберкульоз в Житомирському обласному протитуберкульозному диспансері. Тривалість тимчасової непрацездатності хворих склала 268 календарних днів, - йдеться в публікації.

Нагадаємо, у 2018 році на перехресті Мазепи-Домбровського в Житомирі потрапив в аварію автомобіль швидкої допомоги, який віз до лікарні хвору дитину. Постраждали 7 людей.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області виробничі травми найчастіше отримують працівники соціально-культурної сфери та галузі торгівлі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нещасний випадок травматизм медицина лікарня  
Матеріали по темі