Події

У патрульній поліції назвали найбільш небезпечні пішохідні переходи у Житомирі

9 May 2019, 13:02

Патрульні поліцейські виокремлюють шість пішохідних переходів, які у Житомирі є найбільш складними. Які саме ділянки є найбільш небезпечними, розповіла т.в.о. старшого інспектора прес-служби управління патрульної поліції в Житомирській області Тетяна Носадчук.

Про це йдеться у публікації на сайті управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації, присвяченій Глобальному тижню безпеки дорожнього руху, що розпочався 6 травна і триватиме до 12-го.

«З початку 2019 року в м. Житомирі сталося 42 ДТП за участі пішоходів. Найчастіші порушення – це перехід дороги в невстановлених місцях, використання гаджетів та технічних пристроїв до них при переході проїжджої частини тощо. Найбільш складні ділянки пішохідних переходів у нашому місті - проспект Миру, перехрестя Київської – Східної, проспекту Незалежності – Покровської, Бердичівської – Жуйка, Грушевського – Покровської, майдан Згоди (виділено редакцією)», – поінформувала Тетяна Носадчук. У коментарі Житомир.info вона зазначила, що, за статистикою, саме на цих ділянках у Житомирі найчастіше трапляються ДТП за участі пішоходів. Однак і в інших місцях наїзди на людей – не рідкість, зауважує т.в.о. старшого інспектора прес-служби управління патрульної поліції.

Директор КНП «Обласний центр громадського здоров'я» Житомирської обласної ради Олександр Зарицький розповів, що торік до лікарень Житомирської області доставили сім з половиною сотень постраждалих у ДТП. Він також наголосив, що учасники дорожнього руху зобов’язані поступатися дорогою спецтранспорту з увімкненими маячками.

«Минулого року до лікувальних закладів Житомирської області доставлено понад 750 чоловік, постраждалих під час дорожньо-транспортних пригод, з яких, на жаль, близько 70 померло. Ми хочемо наголосити на необхідності дотримання Правил дорожнього руху і цією активністю привернути увагу всіх мешканців області до такого актуального питання, як забезпечення безперешкодного проїзду спецтранспорту з увімкненим проблисковим маячком та спеціальним звуковим сигналом, зокрема автомобілів невідкладної медичної допомоги, яким необхідно своєчасно прибути за викликом. Важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що безпека дорожнього руху - це врятовані життя», – наголосив Олександр Зарицький.

Коментуючи це питання, Тетяна Носадчук наголосила, що пропускати транспорт зі спецсигналами повинні не лише автомобілі, а й пішоходи.

Зі слів інженера з безпеки дорожнього руху центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Бориса Савицького, лише за І квартал 2019 року в Житомирській області сталося 854 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 219 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості та 25 людей загинуло.

Нагадаємо, за інформацією ГУНП у Житомирській області, упродовж великодніх вихідних, з 26 квітня по 1 травня 2019 року, в Житомирській області сталося 74 дорожньо-транспортних пригоди, в яких 12 людей отримали травми та 7 загинули. За ці дні у Житомирі та області правоохоронці «спіймали» 81 п’яного водія.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2019 року біля центрального автовокзалу в Житомирі пасажирський автобус збив хлопця, який перебігав дорогу за 10 метрів до пішохідного переходу і був у навушниках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія пішохід пішохідний перехід  
Матеріали по темі