Фоторепортаж

На мітинг пам’яті у Житомирі прийшли близько 3500 людей. Фоторепортаж

9 May 2019, 14:00

9 травня кілька тисяч житомирян та гостей обласного центру взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника визволителям м. Житомира і приєдналися до пішої ходи до монумента Слави, де відбувся мітинг-реквієм. Близько 360 поліцейських і 100 нацгвардійців забезпечували публічну безпеку та порядок в обласному центрі.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

«У мітингу пам’яті взяли участь близько 3,5 тисяч жителів та гостей міста. На молебні, відправленому духовними отцями, пригадали всіх полеглих під час боїв на українській землі. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до монумента Слави вшанували пам’ять жертв Другої світової війни», – пише прес-служба.

Після урочистої церемонії покладання квітів усіх охочих пригощали стравами польової кухні, організованої тут.

Відповідно до плану заходів, продовжилися святкування на Михайлівській. Тут організували тематичну виставку до Дня пам’яті та примирення, а на 17.00 год. запланована концертна програма за участі творчих колективів області та міста.

За інформацією Нацполіції, загалом 9 травня святкові заходи відбуваються у 33 населених пунктах області за участі близько 18 тисяч жителів Житомирщини. Правопорядок забезпечують понад 700 поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України. Правоохоронці працюють у посиленому варіанті несення служби.

У ГУНП констатують, що станом на 12.00 порушень правопорядку не зафіксовано.

Як житомиряни на майдані Перемоги готувалися до ходи, дивіться у відеосюжеті.

Нагадаємо, 9 травня після 8-ї години ранку на майдані Перемоги вже було кілька десятків правоохоронців, а постамент з танком оточили поліцейські автомобілі. Згодом почали відходити люди з портретами радянських військових, а одна жінка прийшла у пілотці, яку поліцейські попросили зняти. Патріотично налаштовані громадяни принесли прапор з написом «На Москву», який у 2018 році встановлювали на танк, що стоїть на постаменті в центрі майдану. Ходу до монумента Слави очолили люди з портретами загиблих в АТО житомирян.

Житомир.info вів пряму трансляцію з майдану Перемоги перед початком ходи.

Фоторепортаж з майдану Перемоги дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День перемоги День примирення хода майдан Перемоги монумент Слави  
Матеріали по темі